PIraT 346 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 (edited) Cześć! Nadszedł czas na soft-launch pracy nad którą spędziłem ostatnie kilka miesięcy. Mowa tu o poradniku ‒ “Modelowanie broni dla gier FPP”. Bardzo liczę na wasz odzew. Zanim zabiorę się za wersję anglojęzyczną (i przed obroną;)), chcę zebrać jak najwięcej komentarzy aby wiedzieć co należy ulepszyć i poprawić. Jestem naprawdę otwarty na krytykę i chętnie usłyszę co myślicie! Nigdy nie marudzę o żadne żebro-lajki, jednak w tym wypadku bardzo proszę o rozsyłanie wszystkim, którzy są zainteresowani tematem. Myślę ze zebrałem tu sporo konkretnej wiedzy. Mam nadzieję, że z pożytkiem dla wielu osób i firm. TL;DR: Poczytaj, roześlij dalej i napisz mi co myślisz: http://piratportfolio.com/fpp/ Edited June 11, 2016 by PIraT Link to post Share on other sites
natas 264 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 (edited) Firefox 44.0 nie widzi poprawnie "ą" czy "ę" widzę, że na Twoim screenie jest wszystko ok a według zbadania elementu wychodzi, że to Open Sans i po sprawdzeniu w google niby powinny być polskie znaki...A oprócz tego to widać niesamowity nakład pracy i zaangażowania do tego po polsku ...na razie tylko zerknąłem ale jak dla mnie to powinno do newsów iść by nikt nie przegapił. Edited January 27, 2016 by natas Link to post Share on other sites
PIraT 346 Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 (edited) Dzięki, Już kolejna osoba mi o tym mówi - bardzo dziwne, bo na wszystkich komputerach na których testowałem było OK... :C Edit: Poprawione, powinno działać ;) Edited January 27, 2016 by PIraT Link to post Share on other sites
natas 264 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 W IE 8 to samo ... Link to post Share on other sites
arev 518 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Zamiast grać wczoraj w Phantom Pain czytałem Twój poradnik :D Fajnie zebrane myśli, na pewno roześlę! Link to post Share on other sites
PIraT 346 Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 Wygrać z Phantom Painem to nie lada osiągnięcie :D Na Mozilli problem polskich znaków (podobno) został rozwiązany. Co do IE8 to jest to na tyle archaiczna przeglądarka, że nie traktuje jej zbyt priorytetowo - chociaż mam nadzieję że problem uda się rozwiązać. :) Jeśli komuś coś jeszcze nie działa to dajcie znać! Link to post Share on other sites
Hris 534 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Wygrać z Phantom Painem to nie lada osiągnięcie :D A ja zamiast 2 godzinnej nocnej sesji w BF4, przeczytałem 2 razy Twój artykuł. Świetny. Dziękuję! P.S Dziś wrzucę link do Twojego artykułu na mojego bloga. Chociaż tyle... Link to post Share on other sites
McGavish 331 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Świetne, dziękuję bardzo! Rozesłałem na Polskim Kursie Blendera. Link to post Share on other sites
Jedaith 155 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Za takie rzeczy powinni rozdawać medale. Dzięki! Link to post Share on other sites
olaf 4,029 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Bardzo fajne. Sporo sie dowiedzialem. Jest kilka literowek i odmian, warto dac komus do ew. Korekty. Link to post Share on other sites
PIraT 346 Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 Dziękuje wszystkim za miłe słowa :). Literówek są poprawiane, niektóre fragmenty kilkukrotnie przerabiałem i nie zauważyłem złych odmian itp... Link to post Share on other sites
olaf 4,029 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Mi rzucila sie w oczy odmiana kafelki przy fragmencie z wielkoscia broni na tle gry. Jak bedziesz mial problem z tlumaczeniem na ang. daj znac, znam dobrego tlumacza. Link to post Share on other sites
DuzeZ 89 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Sympatycznie się to czytało, dużo przydatnych informacji, z pewnością niejedna osoba skorzysta ze wskazówek tam zawartych. Dobra robota ! Link to post Share on other sites
andrzejBG 13 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Broń nie ma liczby mnogiej. Nie pisze się "dwie bronie", tylko dwie sztuki broni. Link to post Share on other sites
Bruneq 203 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Broń nie ma liczby mnogiej. Nie pisze się "dwie bronie", tylko dwie sztuki broni. Ar ju siur? http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/bron-czy-bronie;11154.html Link to post Share on other sites
Monio 3,145 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 O wow. Na razie rzuciłem okiem ale widzę że jest konkret. Świetna robota! Link to post Share on other sites
Shogun 3D 493 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Bomba sprawa, polecę komu tylko mogę. Można to dostać w PDF-ie? Link to post Share on other sites
PIraT 346 Posted February 21, 2016 Author Share Posted February 21, 2016 Ładnie złożonego PDF nie ma. Jeśli zależy komuś na jakiś offlinowym rozwiązaniu, to można "wydrukować" PDF. Całość to jedna długa strona, więc nie ma z tym problemu. Link to post Share on other sites
mateusz_s 327 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Dzięki :) Chwała i sława dla tego Pana :) Link to post Share on other sites
mateusz_s 327 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 ... albo przynajmniej duże piwo :P Link to post Share on other sites
remanent 44 Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Super artykuł. Nie modeluję broni i nigdy nie będę, ale sekcję o UV i wypiekaniu przeczytałem w tą i z powrotem. Link to post Share on other sites
Radko 16 Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Szacunek za kawał dobrej roboty :) Znalazłem kilka literówek do poprawy: interfensjem perspktywy rozmieścimy wysp na UV większe starty rozdzielczości Link to post Share on other sites
gigant84 82 Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Mam pytanie do twórcy artykułu: Czy jest możliwość abyś wrzucił swoją pracę w pdf.? Link to post Share on other sites
PIraT 346 Posted February 27, 2016 Author Share Posted February 27, 2016 Szacunek za kawał dobrej roboty :) Znalazłem kilka literówek do poprawy: interfensjem perspktywy rozmieścimy wysp na UV większe starty rozdzielczości Poprawione, dzięki! Mam pytanie do twórcy artykułu: Czy jest możliwość abyś wrzucił swoją pracę w pdf.? Tak jak pisałem wcześniej: Ładnie złożonego PDF nie ma. Jeśli zależy komuś na jakiś offlinowym rozwiązaniu, to można "wydrukować" PDF. Całość to jedna długa strona, więc nie ma z tym problemu. :) Link to post Share on other sites
Ardures 19 Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 Świetny poradnik :) Widać że włożyłeś w to sporo pracy, długo zajęło Ci sklejenie tego wszystkiego? Link to post Share on other sites
Recommended Posts