Mariusz Panek 67 Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Kurde ale ja za dziecka lubiłem sklejać i malować modele podobne do Twoich wizualek :) Ogólnie świetne prace! Gratulacje! Link to post Share on other sites
peter_f 580 Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 Dziękuje bardzo :) @Loozack: dzięki Piter! Strasznie dawno nie gadaliśmy! Wielkie dzięki za miłe słowa. Ja mam wrażenie, że z każdym dniem wiem mniej niż więcej :) @pionix: noo Piciu! Milion lat! @MichalG; Dziękuję. Ja też wolę robić obrazki "w trudnych warunkach atmosferycznych", chociaż chyba najtrudniej zrobić te w dobrych. Strasznie chciałbym tak jak Ty, robić te piękne wybuchy w 3d! Byłby świetny dodatek do obrazków. @maciek3d: Dzięki! @Mariusz Panek: dziękuję. Ja też lubiłem sklejać modele, ale nudziło ,mnie jak stały na półce i się kurzyły. Więc lubiłem robić akcje i je palić. W kompie jednak można zrobić więcej...no i nie śmierdzi palonym plastikiem :) -------------------------- Poniżej 2 obrazki wykonane dla pilotów 6 dywizjonu F-16 ("Tygrysów") z użyciem fenomenalnej P11 Wojtka "Klimenta" Niewęgłowskiego (Kliment Woroszylow) i jego Heinkli i BF110 Sławka Ostrowickiego (pixel-factory). Link to post Share on other sites
kliment woroszyłow 1,012 Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 (edited) Dopisek do ostatnich dwóch obrazków: Ppor. Czesław Główczyński ( 162 Eskadra Myśliwska) 1 września w jednym z lotów alarmowych uszkodził rozpoznawczego Hs 126. 2 września nad Łodzią w walce z wyprawą bombową He 111 ciężko uszkodził jednego bombowca, który dymiąc poszedł ku ziemi (pilotowi przyznano pewne zestrzelenie, lecz straty tego Heinkla nie potwierdzają dokumenty niemieckie). W kolejnej walce tego samego dnia Główczyński i ppor. Tadeusz Koc ze 161 eskadry dostrzegli lecącego pojedynczego Bf 110, którego atakowali aż do jego rozbicia w rejonie Pabianic. 3 września Główczyński zgłosił pewne zestrzelenie Junkersa Ju 86 (samoloty te nie brały udziału w walkach wrześniowych, toteż musiał się pomylić w identyfikacji zestrzelonego samolotu, który był prawdopodobnie Dornierem Do 17), a 6 września zestrzelił He 111. 6 Dywizjon F 16 "Tygrysów" jest spadkobiercą tradycji lotników ze 161 i 162 EM z września 1939, stąd pomysł by zrobić te obrazki. Piotr, jeszcze raz chciałem Ci podziękować, mistrzostwo!!!! Piotr z synem, oraz Kliment w bazie 6-go dywizjonu . Mam nadzieję Piotr że, nie będziesz mi miał za złe... ;) Edited March 12, 2016 by kliment woroszyłow Link to post Share on other sites
SUPER_OkO 575 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Przezajebiscie wygladaja te prace. Detal jak zawsze na masakrycznym poziomie! Aż chciałoby mi się iść polatać. Link to post Share on other sites
Mulholland 149 Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Bomba. Wielkie propsy za Ju, jakoś niepopularny ten samolot. :) Link to post Share on other sites
Camel 300 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 @jkropiewnicka BAN ! Link to post Share on other sites
peter_f 580 Posted April 12, 2016 Author Share Posted April 12, 2016 Dziękuję za pozytywne komentarze :) No to kolejne: Ilustracja okładkowa do Britain at War Magazine - Boulton Paul Defiant - model Wojtka "Klimenta" Niewęgłowskiego. Tekstury, Scena, Ilustracja moja: Hudswell Tragedy - ilustracje do artykułu dla magazynu "Memorial Flight" nt. tragicznej w skutkach kolizji samolotu Wellington i treningowego Martineta. Modele, tekstury, scena i ilustracja moje: Boxart do modelu Hurricane MK IId. Model Wojtka "Klimenta" Niewęgłowskiego, modyfikacje, tekstury, scena, ilustracja - moje: Okładka magazynu Aeroplane Monthly. Model Glostera Pioneer, tekstury, scena, ilustracja - moje: Link to post Share on other sites
2013 747 Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 Wszystkie super, ale "Hudswell Tragedy" powoduje Link to post Share on other sites
reminoir 47 Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 (edited) Ja też się dołączam do powszechnych słów uznania, bo prace są wspaniałe :) kompozycja, gra świateł i cieni, detale, wszystko dopracowane w najdrobniejszych szczegółach. Ogląda się to z przyjemnością :) Piotrze, czy mógłbyś nieco przybliżyć swój workflow przy pracy nad tymi ilustracjami? Z jakiego softu korzystałeś? Ile rzeczy powstało w 3D, a ile dodałeś w postprodukcji? Bardzo jestem tych zagadnień ciekaw i będę wdzięczny jeśli zechcesz się nimi podzielić :) Edited April 15, 2016 by reminoir Link to post Share on other sites
Eden-3d 116 Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Jestem pod ogromnym wrażeniem tych prac. Link to post Share on other sites
hcpiter 438 Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Super wątek Peter ! Każdy render na bardzo wysokim poziomie :) Gratulacje za fronta ! Pozdrawiam Link to post Share on other sites
KoMic 190 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 juz ktorys raz, wchodze na maxy tylko po to by poogladac te wasze cudenka. Link to post Share on other sites
Perkim 10 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Coś pięknego, wasze prace robią naprawdę duże wrażenie kopara opada po prostu. Tak trzymać :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts