RJab 25 Posted August 4, 2018 Author Share Posted August 4, 2018 Syrena sport Link to post Share on other sites
polka dot 608 Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 dlaczego tu tak cicho? podziwiam wkład pracy w tradycyjny rysunek, doprawdy inspirujesz Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted August 7, 2018 Author Share Posted August 7, 2018 (edited) Polka dot dzięki:) dwie wersje syreny sport Alterpose 5-10 min na poze Edited August 7, 2018 by RJab Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted August 13, 2018 Author Share Posted August 13, 2018 żuk 1 Link to post Share on other sites
Rozpu 364 Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 hej, w twoich pracach kolory w ogole nie oddzialuja na siebie nawzajem. miales kiedys okazje przejrzec ksiazke Colour and light Jamesa Gurneya? ma meeega duzo informacji na temat koloru, rzetelnie i praktycznie napisana, polecam! Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted December 2, 2019 Author Share Posted December 2, 2019 (edited) Hej, dzięki wielkie Rozpu za komentarz i namiar na książkę! : ) Ostatnio rozmawialem z koleżanką o tym forum i postanowiłem znowu coś wrzucać. Mam sentyment do tego forum. No dobra to na początek gryzmoły głównie z pociągu. Edited December 2, 2019 by RJab 2 Link to post Share on other sites
michalo 1,423 Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 Wow, trafił się ktoś z książką i bez tel... Super szkice 🙂 Uchwyciłeś wszystko co ważne. Fajna kreseczka 🙂 Link to post Share on other sites
Piotr Jamroz 239 Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 (edited) Skroluje, oglądam a tu moja twarz, wiedziełem że kojarze skądś te szkice 😃 Próbowałeś może coś troche bardziej wyrenderować? Edited December 3, 2019 by Piotr Jamroz Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted December 4, 2019 Author Share Posted December 4, 2019 (edited) Tak to prawdziwa plaga z tymi telefonami😀 ale przynajmniej ludzie się nie ruszają 😊 W sumie ostatnio rzadko robię coś walorowo. to może na początek takie dwa rysunki pierwszy to Fechin a studium postaci na podstawie broszurki z rosyjskiej szkoły realizmu im. Repina. Jutro jest rysowanie z alterpose https://www.facebook.com/alterPOSE.studio/ Kto może niech wpada. Kilka rysunków z alterpose. 30 sekund i dłuższe pozy około 10 min studium postaci z modela i kilka aktów z fot Edited December 4, 2019 by RJab 1 Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted December 7, 2019 Author Share Posted December 7, 2019 (edited) Rysunki z czwartkowego alterpose. 30 sek i dłuższe Edited December 7, 2019 by RJab Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted December 10, 2019 Author Share Posted December 10, 2019 (edited) Kolejne gryzmoły Edited December 10, 2019 by RJab Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted December 10, 2019 Author Share Posted December 10, 2019 (edited) Jeszcze takie rysunki, większość przerysowana z rysunków kim jung gi. Rysowałem codziennie jeden po pracy, tak by wyrobic sobie systematyczność. wytrzymałem 40 dni. Edited December 10, 2019 by RJab Link to post Share on other sites
michalo 1,423 Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Fajne szkice. Coś się u ciebie zmieniło przez te 40 dni? Szybkość? Link to post Share on other sites
KLICEK 2,834 Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 te duze foty sprawiaja, ze watek jest nie do ogladania na mojej rozdzialce 1080p 🙂 Link to post Share on other sites
michalo 1,423 Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Ja mam takiego life hacka, że skaluje sobie stronę. No ale fakt, Klicek ma rację. Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted June 23, 2020 Author Share Posted June 23, 2020 Hej. Dawno mnie tu nie było. Michalo myślę że na pewno zwiększa się sprawność w rysowaniu kiedy codziennie sie rysuje. Jednak ciężko mi stwierdzić jednoznacznie czy po 40 dniach coś sie zmieniło. Zawsze jak gdzies jade mam z soba szkicownik. Mysle ze wrzuce pewnego dnia szkice na dysk i dam linka tak bedzie wygodniej. tymczasem dwa obrazy wykonane na zaliczenie przedmiotu technologia malarstwa sztalugowego. pejzaż 17 wieczny na podstawie reprodukcji i martwa malowana z obserwacji malowana w stylu 17 wieczbych martwych natur. Ile waszym zdaniem można by brac za takie obrazy? mozna by dopisac ze wykonane zgodnie z 17 wieczna technologią, wykonane przez studenta konserwacji malarstwa. Zamieszczam też ilustracje nad która zaczalem pracowac. Wszelkie uwagi jak zawsze mile widziane. 4 Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted June 25, 2020 Author Share Posted June 25, 2020 (edited) Prace olejne akryl węgiel Edited June 25, 2020 by RJab 1 Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted July 1, 2020 Author Share Posted July 1, 2020 Ciąg dalszy ilustacji nad którą zacząłem pracowac, Na razie lineart. Wszelkie uwagi mile widziane. Link to post Share on other sites
michalo 1,423 Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Erotic Got fanart! Masz moją uwagę 😉 Dziwne wrażenie sprawia to, że czym niżej tym jest bardziej uzbrojona - stopy full plate armor, uda lekko a wyżej już tylko biust. Patrząc na to co wrzucasz do teczki nie mogę się doczekać efektu! Link to post Share on other sites
takashmen 280 Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 2 godziny temu, RJab napisał: Ciąg dalszy ilustacji nad którą zacząłem pracowac, Na razie lineart. Wszelkie uwagi mile widziane. Bardzo nienaturalna ta poza, noga podniesiona nie wygląda jakby była o cokolwiek oparta, do tego gest nie pasuje mi do rozkazywania, jakieś dwa stockowe zdjęcia które moim zdaniem lepiej by pasowały do sytuacji. 1 Link to post Share on other sites
michalo 1,423 Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Myślę, że jeśli to ma być choć trochę erotyczny art to ta poza jak najbardziej jest ok. Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted January 4 Author Share Posted January 4 Oj dawno mnie tu nie było. Nowy rok nowy post. Michalo nie wiem czy szybkość się zmieniła. Z całą pewnością im więcej się rysuje tym sprawniej to idzie. Nawet przerysowanie rysunków uczy. Są gotowe rozwiązania które można podpatrywać. Co do ilustracji dzięki wielkie za komentarze. Takashmen pewnie masz racje niemniej postanowiłem pozostać przy pierwotnej pozie. Robię to po godzinach z przerwami więc idzie ślimaczym tempem. oto obecne rezultaty. Teraz znowu nie będę miał czasu na kończenie ale wróce do tego jak skończą się zaliczenia na uczelni. Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted January 4 Author Share Posted January 4 mam jeszcze takie ilustracje nad którymi też pracuje szkic który znalazłem na dysku prace olejne tu mała ingerencja ps i nieskonczone dwie grafiki na podstawie szkiców z pociągu. W planach zrobienie więcej takich grafik 1 Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted yesterday at 12:48 AM Author Share Posted yesterday at 12:48 AM 1 Link to post Share on other sites
RJab 25 Posted yesterday at 11:30 AM Author Share Posted yesterday at 11:30 AM Link to post Share on other sites
Recommended Posts