Jump to content
Sign in to follow this  
rice

Problem z płyta/zasilaczem.

Recommended Posts

Hej, mam mały problem z płytą główną albo zasilaczem i być może ktoś miał podobny objaw. Otóż od pewnego czasu gdy uruchamiam komputer po dłuższym czasie (np po nocy) to ma dziwny objaw tj zapala się lampka czerwona, niczego z dysku nie zaczytuje i doslownie tak stoi z 10s i sam się wyłącza następnie po 2-3s sam się włącza i czasem ładuje system i jest spoko a czasem mysli 10s i znowu się wyłącza i po 2-3s włącza i później jest spoko. 2 cykle tej głupoty to najwiecej ile zaobserwowałem. W tym czasie oczywiscie nie wydaje żadnych sygnałów dzwiękowych. Zasilacz to xfx core 80 bronze 550, płyta asrock p67 pro3. Może miał ktoś coś podobnego?

Share this post


Link to post
Share on other sites

no wlasnie z ramem mialem jakis czas temu przeboje bo dwie kosci po 8gb mam 1.5v a dwie po 4gb 1.65v i mimo że niby obie powinny śmigać na 1600mhz to co jakis czas walilo bluescreenami i musialem zmnijeszyc na 1333mhz. Teraz bluescreenów nie ma wcale. Myslisz ze to przez te ramy?

Troche to dziwne bo mam już je ponad rok a ten problem który opisalem zaczął się jakiś miesiąc temu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przekopalem troche internet i ten problem jest dość powszechny dla tej płyty głównej, niby wyłączenie opcji Internal PLL Overvoltage pomaga. Narazie to przetestuje. Dzieki za pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy