olaf 4,029 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 W sumie nie oszukujmy się, jeżeli artysta X będzie mógł fakturować - klienci będą zadowoleni - realtime, to kryterium będzie jedynie szybkość obsługi klienta. Osoby wchodzące na rynek bez dopłat per-shoot czy animacje bądź wersję VR ready,steady... Link to post Share on other sites
vmagic 10 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Ja tam ze wzruszeniem będę go wspominał:) Wyrenderowaliśmy na nim całe "Złote Krople" ;) A co prądu zjadł:) Link to post Share on other sites
katowice 10 Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 jak dla mnie to efekty zwalają z nóg Link to post Share on other sites
SYmek 686 Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Właściwe większość współczesnych rendererów filmowych zostało w ostatnich latach przepisanych do zera ze starego kodu CPU na... CPU. Także tak. Link to post Share on other sites
legomir 476 Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Kupili bo się bali. Chaos group przetrwa V-ray padnie. Autodesk tez kupił Arnolad i tak padł Mental Ray. Zdaje sobie sprawę ze jest to produkt NVIDii, ale mimo wszystko był w większości produktów Autodesku. Pewnie płacili frycowe NVIDii. Ciekawe jak z IRAY'em będzie. Dla mnie mental ray nie był złym renderem a to co updateowali w nim niedawno było czymś czego nie mają obecne renderery. Składanie materiałów od zera warstwowo, a nie blendowanie pełnych materiałów ze wszystkimi refrakcjami refleksami etc. Chcesz sam diffuse masz sam diffuse etc... Pomimo ,że nie renereuje już od jakiegoś czasu wcześniej renderowałem w mentalu i po przesiadce na v-ray nie doznałem zachwytu. Nie wiem ,ale odnoszę wrażenie ,żę osoby które taki hejt robią na mentala ostatni raz miały z nim styczność 2005 xD podobnie jak osoby które twierdzą ,że w Maya nie da się modelować. V-ray był ch... zintegrowany z Mayą połowa nodów nie działała. Pewnie przyszedł nowy zespół xD nie nie rozkimnił co do czego służy xD. Tak teoria spiskowa xD. Z vrayem i corona bylo calkiem inaczej, warto poszukac u zrodel jesli sa latwo dostepne: https://www.chaosgroup.com/blog/cg-garage-podcast-137-ondrej-and-vlado-corona-and-v-ray Gadaja tutaj cala godzine o tym czemu go kupili i co zrobia w przyszlosci. Link to post Share on other sites
Sebazx6r 1,587 Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 To oni mówią... Link to post Share on other sites
Rod 33 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 (edited) To oni mówią... Nie wydaje mi się żeby vray padł tak łatwo. Ten renderer idzie z duchem czasu, niedawno stał się rendererem GPU a dzisiaj jest już hybrydowym. I patrząc na showreela z 2017 to... vray ma wzięcie: Wątpię żeby klientów z tego reela interesowała corona. Edited January 7, 2018 by Rod Link to post Share on other sites
Recommended Posts