michalo 1,021 Posted July 17, 2018 Wyrenderowany to po prostu bajka. Pieknie. Share this post Link to post Share on other sites
Gajowy 155 Posted August 5, 2018 Dzięki za komenty! Nowa porcja różności i render ujawniajacy zawiłłą jak warszawski pyton fabułę ;) Share this post Link to post Share on other sites
Loozack 494 Posted August 5, 2018 Miazga, boskie oświetlenie i materiały. Mogę Ci jedynie zasugerować, żebyś trochę bardziej zróżnicował liście leżące na asfalcie, bo ponad połowa z nich ma jeden, praktycznie tak samo odstający pod kątem prostym listek, który przez skierowanie do kamery jest ciemny i mocno powtarzalny. PS. Patrząc na Twoje nowe ujęcie z McLarenem od razu mam w głowie takie dźwięki ;) Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
Gajowy 155 Posted August 6, 2018 Dzięki! Jeszcze trochę jest do poprawy ale najwiekszy problem to jest wydajnościowy :) Staram się zmieścić scenę w 32gb ramu ale bedzie bardzo ciężko jak dojdą symulacje. Celuję właśnie dokładnie w klimaty jakie podrzuciłeś :) Dźwięk myślałem tez sobie wyciągnąć z AC ale jest lekko mówiąc słaby. Będę musiał wziąć coś z własnie takich filmików i posklejać do kupy :) Share this post Link to post Share on other sites
Kir4 125 Posted August 7, 2018 Ślicznie oteksturowany, mega robota. A co do ramu, to przyszykuj się na wydatek i kupno kolejnych 32gb, chyba że przez ograniczenia ramu zmusisz sam siebie do takiej optymalizacji sceny że będzie to kosztować spadkiem jakości. Sam ostatnio miałem sporą scene do zrobienia i nawet przy mega optymalizacji corona zjada bardzo dużooo ramu i końcowo wyszło 58 gb użycia, głównie przez zieleń i instancje w cinemie które nie działały poprawnie w połączeniu z coroną. Trzymam kciuki, bo zaczyna naprawdę zajebiście to wyglądać. Poprawiłbym jedynie parę rzeczy typu ziemia, jakieś zabrudzenia by się przydały, wypukłości, żeby takiego tilu nie było. Rośliny również są zbyt mono, i je też musiałbyś randomowym shaderem zmienić kolorystykę nawet delikatnie, żeby nie zlewało się ze sobą. I jak wyżej zauważyli liście do poprawy. Scene niestety przy takiej ilościu ramu będziesz musiał pociąć zrób sobie parę projektów ustal na początku tylko jakie chcesz uzyskać kadry, i w osobnych kadrach dodawaj detale, ale to dalszy już proces. Bez problemu powinno to trafić na front pozdro i trzymam kciuki :) Share this post Link to post Share on other sites
Gajowy 155 Posted April 16 Siemano! Trcohę mnie tu nie było, dużo ostatnimi czasy zmian. Projekt nie zdechł, ale z animacji rezygnuje, nie znajdę az tyle czasu na to wszystko. Ale faje obrazki mam nadzieję z tego będą :) Share this post Link to post Share on other sites
wujek_kane 258 Posted April 17 Wow super zabrudzenia! Share this post Link to post Share on other sites
Loozack 494 Posted April 17 Cieszę się, że projekt nie umarł. Szkoda, że odpuszczasz sobie animację, ale na ładne stille też się nie obrażę ;) Zabrudzenia fajne, czekam na więcej! Pozdrawiam. PS. Teraz dopiero zobaczyłem nalepkę "Kubica", najs ;) Share this post Link to post Share on other sites