Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'arnold renderer'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Max3D.pl
    • Aktualności (mam newsa)
  • Graphics
    • Work in progress (WIP)
    • Animacje
  • Dyskusje
    • Hardware
    • Dyskusje o grafice
    • Wolne dyskusje
    • Komentarze, propozycje ...
  • Pytania i odpowiedzi
    • 3ds max
    • Maya
    • Blender
    • Sculpting
    • Cinema 4D
    • Inne
  • Ogłoszenia
    • Praca Oferowana (bez ogłoszeń FREE)
  • Archiwum
    • Archiwum (2000-2019)
    • Konkursy

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Miasto


pkt.

Found 5 results

  1. Poprawiony rendering interaktywny Większa elastyczność przy wyborze renderowania w trybie CPU lub GPU Optymalizacja pod RTX Szereg poprawek aktualizowanych aż od wersji 5.4 Więcej informacji: http://www.pccpolska.pl/arnold-6-najnowsza-wersja-silnika-renderujacego-juz-dostepna/ Oraz tutaj: https://www.arnoldrenderer.com/news/arnold-6/
  2. kris_olak

    Sean Penn likeness.jpg

    Pierwszy "likeness" w Zbrushu wykonany w 2016...trudne to było 🙂
  3. Mam mały problem z debugowaniem sceny, pracuje na dużym asecie enviro, wiele obiektów o takim samym typie powierzchni lecz wielu indywidualnych detalach na teksturach. Ostatecznie użyłem patentu wklepywania ścieżek do indywidualnych tekstur per mesh (dla tych najwazniejszych o dużej ilości ciężkich tekstur) Ścieżka do pliku tekstury np. dla diffuse wygląda tak: (folder tekstur asetu)/_.tx atrybut używany w meshach wygląda następująco: mtoa_constant_DIF przy czym jest to typ string z wklepaną wartością //asset_induWhite_DIF I teraz do rzeczy problem: Output wypluwa mi tony ostrzeżeń typu BROKEN (folder tekstur asetu)///asset_induWhite_DIF_1001.tx czyli niby tekstura nie weszła, z tym że w scenie renderuje sie poprawnie. BROKEN (folder tekstur asetu)/_1001.tx ...nieważne jaka tekstura, każda dla udima 1001 nie weszła? ERROR | unknown token nie rozumie odwołania attribute w ścieżce d pliku? Renderuje sie niby okej ale odkąd te brokeny się pojawiły, render idzie zauważalnie wolniej. Czy ktoś ma jakieś pomysły/sugestie?
  4. Mam mały problem z debugowaniem sceny, pracuje na dużym asecie enviro, wiele obiektów o takim samym typie powierzchni lecz wielu indywidualnych detalach na teksturach. Ostatecznie użyłem patentu wklepywania ścieżek do indywidualnych tekstur per mesh (dla tych najwazniejszych o dużej ilości ciężkich tekstur) Ścieżka do pliku tekstury np. dla diffuse wygląda tak: (folder tekstur asetu)/_.tx atrybut używany w meshach wygląda następująco: mtoa_constant_DIF przy czym jest to typ string z wklepaną wartością //asset_induWhite_DIF I teraz do rzeczy problem: Output wypluwa mi tony ostrzeżeń typu BROKEN (folder tekstur asetu)///asset_induWhite_DIF_1001.tx czyli niby tekstura nie weszła, z tym że w scenie renderuje sie poprawnie. BROKEN (folder tekstur asetu)/_1001.tx ...nieważne jaka tekstura, każda dla udima 1001 nie weszła? ERROR | unknown token nie rozumie odwołania attribute w ścieżce d pliku? Renderuje sie niby okej ale odkąd te brokeny się pojawiły, render idzie zauważalnie wolniej. Czy ktoś ma jakieś pomysły/sugestie?
  5. Ciekawych wieści na temat renderera Arnold i jego integracji z pakietem Softimage powinny zainteresować dwa poniższe filmiki: (44 min.) (56 min.)
×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy