Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'problem v-ray'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Max3D.pl
    • Aktualności (mam newsa)
  • Graphics
    • Work in progress (WIP)
    • Animacje
  • Dyskusje
    • Hardware
    • Dyskusje o grafice
    • Wolne dyskusje
    • Komentarze, propozycje ...
  • Pytania i odpowiedzi
    • 3ds max
    • Maya
    • Blender
    • Sculpting
    • Cinema 4D
    • Inne
  • Ogłoszenia
    • Praca Oferowana (bez ogłoszeń FREE)
  • Archiwum
    • Archiwum (2000-2019)
    • Konkursy

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Miasto

Found 2 results

  1. Cześć bardzo Was proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z czarnymi teksturami w renderze. Używam vray'a. W scenie wszystkie tekstury są widoczne poprawnie, ale niestety po wciśnięciu f9, niektóre elementy np. wszystkie krzesła, czy stoły, które zostały powielone są czarne tak jakby tekstura zniknęła. Próbowałam już ustawiać PPM na dany element -> ustawienia vray i tam bawić się z GI, niestety nie pomogło, próbowałam też w zakładce modify -> normal -> flip, też nie pomogło, próbowałam już też zwiększać liczbę subdivision w ustawieniach renderu w light cache, czasem pomogło ale tylko raz i to bardzo prześwietliło scenę. Czasem pomoże przesunięcie w inne miejsce źródła światła czego nie jestem w stanie w ogóle zrozumieć (używam światła vray light - plane). Robię pracę mgr i siedzę już od paru dni i ciągle nic...nadzieja w waszej pomocy. Próbowałam też importować (merge) do innej sceny gdzie jako tako render wychodził dobrze, ale podziałało to tylko na pierwszy render. Z góry dziękuję za chęci.
  2. Ma kotoś może taką konfigurację jak w temacie i mógłby mi powiedzieć czy to działa prawidłowo? Mój problem wygląda następująco... Mam model felgi (ok 110 000 Poly's), ustawiam V-Ray'a tak jak na zdjęciu: Na scenie jedno światło typu V-Ray Light - parametry światła też obniżone, jedna felga + Plane - jako podłoże, materiał na całości szary Defaultowy, Rendering takiej sceny trwa strasznie długo, ostatnio doczekałem do 5 godzin i wyłączyłem w trakcie. Jak wyrzucę felgę ze sceny, w stawie np. Boxa, to trwa to ok 30 sekund, ale jak wstawię troszkę bardziej skomplikowany obiekt to już trwa to "wieczność"... Na forum w jednym z postów kolega miał podobny problem, rozwiązaniem z tego co napisał okazało się zmiana softu ( i maxa i V-ray'a) na poprzedniki.... no ale to chyba nie do końca tak powinno działać...
×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy