Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'vray 2'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Max3D.pl
    • Aktualności (mam newsa)
  • Graphics
    • Work in progress (WIP)
    • Animacje
  • Dyskusje
    • Hardware
    • Dyskusje o grafice
    • Wolne dyskusje
    • Komentarze, propozycje ...
  • Pytania i odpowiedzi
    • 3ds max
    • Maya
    • Blender
    • Sculpting
    • Cinema 4D
    • Inne
  • Ogłoszenia
    • Praca Oferowana (bez ogłoszeń FREE)
  • Archiwum
    • Archiwum (2000-2019)
    • Konkursy

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Miasto

Found 3 results

  1. Witam, Jest to mój pierwszy post na tym forum. Poniżej zamieszczam rendery robota przemysłowego Fanuc R-2000iB/165F oraz jego kontrolera. Dorzuciłem także kilka wybranych ujęć prezentujących siatkę (Clay+Edged Faces). Jest to mój drugi samodzielny projekt (i pierwszy nadający się do pokazania), więc proszę o odrobinę wyrozumiałości ;) Ogólnie to jestem zadowolony z tego modelu (choć trochę średnio mi się podoba ten wielki szary przewód), ale konstruktywna krytyka jest zawsze mile widziana. Użyte oprogramowanie: 3ds MAX oraz V-ray.
  2. Mam znowu pewien problem z V-ray'em, a mianowicie próbowałem się trochę pobawić w wolnym czasie, nowymi dla mnie, i nie używanymi dotąd, funkcjami programu, czyli właśnie dof'em. Niestety po dłuższej zabawie z ustawieniami, na renderach brak jakichkolwiek oznak wyżej wymienionego efektu, bez względu na zastosowane ustawienia. Na pewno coś robię źle, jednak dokładna wiedza na ten temat jest dla mnie nie przenikniona;) Scena oświetlana standardowo vray sun, kamerka vray'owa, czyli physcial camera. [ATTACH=CONFIG]87280[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]87281[/ATTACH]
  3. Mam problem z ustawieniem tego. Próbowałem szukać tutoriali, albo jakiś porad. Niestety wszystko dotyczy wersji 1.5. Zaznaczam w settings opcję Distributed rendering, dopisuję IP komputera na którym ma się renderować, ale wyskakuje od razu komenda "Could not connect to host ( Adres IP ): Nie mażna nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia". Mało tego Nie renderuje chyba żadnych materiałów. Pierwszy raz to ustawiam więc możliwe że popełniłem głupie błędy.
×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy