Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Od jakiegoś czasu uczę się v-raya, do tej pory zrobiłem zaledwie kilka prac, postanowiłem zamieścić jedną z nich, która w miarę wygląda, proszę o komentarze i uwagi. Jako początkujący prosiłbym o rzetelne wyjaśnienia.

ps. mam nadzieję, że wrzuciłem to gdzie trzeba i załączniki się dodały

pzdr

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj na forum.

Praca nie jest zła, tylko pusto nudno i biednie ze szczegółami.

Załóż sobie wipa, jest tu parę osób, które chętnie ci pomogą.

Pozdro

Napisano

Ok, praca przeniesiona do WIP, mkeruj jeśli chodzi o minimalizm to, właśnie takie wnętrze miałem na uwadze, fakt na pewno byłoby ciekawiej gdyby pojawiło się tu więcej detali, ale to już kwestia gustu. Pobawię się jeszcze z tą scenka i jakoś ją wzbogacę. Tak czy inaczej wezmę pod uwagę twoją radę przy następnej wstawce. Póki co proszę aby ktoś napisał co myśli o oświetleniu, materiałach itp.

pzdr

Napisano

Witam, widzę bardzo duże postępy nie poddawaj się tylko trenuj dalej, Twoje prace są na wysokim poziomie nie wiem czemu zostało to przeniesione z galerii 3D pewnie chcesz drobne korekty zrobić, .powodzenia pozdrawiam

Napisano

bbandi dzięki za dobre słowa, aczkolwiek jest to moja 1 praca na forum i jednak powinienem ją wrzucić od razu do WIP, ale podbudowujące jest to jeśli komuś się spodobała.

Niestety nikt nie napisał mi nic na temat oświetlenia, więc może wyjaśnię o co mi dokładnie chodziło. W tej scenie użyłem 1 directa i vray light w oknie, zwykłych kamerek no i vray sky, teraz moje pytanie, czy przerzucając się na physical camera i uzywając vray sun osiągne lepszy efekt? Czy może to kwestia umiejętności? Wiem że muszę się jeszcze bardzo dużo nauczyć ale wolałbym od razu być dobrze nakierowany.

pzdr

Napisano

Także widzisz - lepiej się samemu starać, jak dla mnie to jesteś mistrzem jeśli to Twoje początki.pozdro tyle of