Gość woldi@ Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 reactor Witam, i przdstawiam mój problem, nie będę pisał co chce zrobić, nie oto tu chodzi, a więc: Chodzi mi o efekt leżącej tkaniny na na jakimś obiekcie (nie zwracajcie uwagi na swiatla i tak dalej) , dlaczego to tak wygląda jak 1. poszarpana tkanina, w viewporcie jest wszystko ok. 2. dlaczego ta tkanina wisi w powietrzu, przecież nadałem jej masę i tak dalej 3. no i ten obiekt też wisi nad tkaniną http://www.woldi.republika.pl/szach.jpg Proszę o pomoc
mrozik Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 No a zpróbuj Sim Cloth mod on daje dobre rezultaty. Znajduje się on na stronce adka w działe plugins. A jeśli upierasz się przy reactorze to ci niestety nie pomogę.
Gość woldi@ Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 Trudno, chyba będę musiał spróbować. Dzięki
Pawkiller Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 A użyłeś modyfikacji reactor cloth do tej tkaniny?? jeżeli nie to zacznij od tego. Jeżeli chodzi Ci o poszarpanie tekstury, to nie mozesz używać 'dopasowywaczy' tylko nałóż teksturę tak jak ona tego chce {nie dawaj uv mapping itp.}
Rekomendowane odpowiedzi