Tomasz Kucharz Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 WItam - właśnie moja stara wysłużona Logitech Cordless MouseMan Optical jest na padnięciu i mam zamiar wydać 320 zł. na Logitech Laser MX-1000 - może ktoś z was ma taką myszke, chciałbym poznać obiektywne opinie na jej temat Typ: Laserowa Zasięg nadajnika: 2 metry Liczba przycisków: 8 Komunikacja bezprzewodowa: Tak Maks. rozdzielczość: 1 000 dpi Interfejs: USB / PS/2 Dodatkowe informacje: komunikacja bezprzewodowa: fale radiowe obszar odbioru fal: 360 ° zastosowane technologie: MX Laser profil myszki: dla praworęcznych ergonomiczny kształt: tak liczba przycisków: 4 szt. (+ 4 na rolce pion-poziom) programowanie przycisków: tak rolka przewijania: 1 szt. wersja produktu: BOX kolor: czarno-niebieski oprogramowanie: MouseWare dodatkowe wyposażenie: stacja dokująca z ładowarką POZDRO
KLICEK Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Czytalem troche na jej temat i nie wiele sie rozni od myszek znacznie tanszych typu mx 510 ,mx 700. Jezeli posiadasz duze lapki (;)) to polecam ie 4.0 lub 3.0 ktora aktualnie posiadam i jestem zadowolony z niej jak z zadnej innej a mialem okazje pomeczyc roznego rodzaju myszki :) ie 4.0 kosztuje 140 zl A Logitech MX 700 Cordless kosztuje 360 zl wiec raczej kasy to ci nie starczy na mx 1000 . Po 2 mx 1000 chyba jeszcze nie miala swojej premiery ? Mx 510 kosztuje ok. 200 zl a jej osiagi nie powalaja - ma 5,8 megapiksela obrazu na sekundę - układ MX , oczywiscie ma ona dobre oprogramowanie typu mouseware i 8 programowalnych przyciskow ktore przydaja sie w maxiu ;) Logitech 700 - ma Rozdzielczość pracy 800 dpi , czyli tak samo jak 310 , 510 itp ... oczywiscie tutaj mamy bez przewodowke z akumulatorkiem , oraz rowniez 8 programowalnych przyciskow. Pobiera ona skan w rozdzialce 4.7 megapiksela. Co do Ie 4.0 to ma ona rozdzielczosc pracy 400 dpi , ktora w cale nie odbiega od mx poniewaz technologia inteli eye nie pozwoli zeby myszka sie zgubila do tego jest czola jak sam skurczysyn ;) Posiada 5 w pelni programowalnych przyciskow , z tego nowy rodzaj rolki dzialajacy po skosach i na boki przez co mamy ok 8 przyciskow w pelni programowalnych. Posiada ona doskonaly soft jakim jest InteliPoint dziki ktoremu mozesz z myszka zrobic co zechcesz :) Ja aktualnie pracuje wlasnie na niej. Ty pokazales tak ladne zdjecia to ja tez pokaze :)) a co mi tam :) - ie 4.0 - mx 510 - mx 510 - mx 700
Rekomendowane odpowiedzi