atom Napisano 23 Wrzesień 2019 Napisano 23 Wrzesień 2019 Nie wiem co zrobić, zrobiłem kubek i chcę zamieścić tam obrazek. Lecz wychodzą mi bzdury - nie mogę ustawić aby obrazek pokazywał się bez powielania. Patrzyłem na różne tutoriale - robiłem zgodnie krok po kroku - ale cały czas obrazek się powiela.
atom Napisano 24 Wrzesień 2019 Autor Napisano 24 Wrzesień 2019 Tak nie robiłem, spróbuję tej metody. A pytanie o format. Czy da się ustawić dokładnie na jakim polu ma znajdować się grafiką? Chodzi mi o długość i szerokość. Taka jaka jest w rzeczywistości po wydrukowaniu obrazka i nałożenie go na kubek.
atom Napisano 25 Wrzesień 2019 Autor Napisano 25 Wrzesień 2019 zrobiłem jak na filmiku, ale obrazek pojawia się na całej powierzchni kubka oraz w środku.
mkeruj Napisano 25 Wrzesień 2019 Napisano 25 Wrzesień 2019 (edytowane) Zaznacz polygony wewnątrz kubka i przeciągnij inny materiał z editora (z innej kulki) na te polygony. A bitmapę przygotuj na cały obwód kubka, to nie będzie się powielać. Edytowane 25 Wrzesień 2019 przez mkeruj
atom Napisano 28 Wrzesień 2019 Autor Napisano 28 Wrzesień 2019 grafika nie może być na całym obwodzie kubka, gdyż chodzi mi konkretnie by w tym miejscu była, jak niebieskie linie na powyższym obrazku.
atom Napisano 28 Wrzesień 2019 Autor Napisano 28 Wrzesień 2019 Nałożyłem na kubek "kartkę" Nie wiem czy to dobra metoda, ale efekt jest prawie taki o jaki mi chodziło. Ale jak wygiąć górę i dół, aby przylegały do kubka gdzie jest jego lekkie zwężenie?
Rekomendowane odpowiedzi