Napisano 23 Wrzesień 20195 l Nie wiem co zrobić, zrobiłem kubek i chcę zamieścić tam obrazek. Lecz wychodzą mi bzdury - nie mogę ustawić aby obrazek pokazywał się bez powielania. Patrzyłem na różne tutoriale - robiłem zgodnie krok po kroku - ale cały czas obrazek się powiela.
Napisano 24 Wrzesień 20195 l Autor Tak nie robiłem, spróbuję tej metody. A pytanie o format. Czy da się ustawić dokładnie na jakim polu ma znajdować się grafiką? Chodzi mi o długość i szerokość. Taka jaka jest w rzeczywistości po wydrukowaniu obrazka i nałożenie go na kubek.
Napisano 25 Wrzesień 20195 l Autor zrobiłem jak na filmiku, ale obrazek pojawia się na całej powierzchni kubka oraz w środku.
Napisano 25 Wrzesień 20195 l Zaznacz polygony wewnątrz kubka i przeciągnij inny materiał z editora (z innej kulki) na te polygony. A bitmapę przygotuj na cały obwód kubka, to nie będzie się powielać. Edytowane 25 Wrzesień 20195 l przez mkeruj
Napisano 28 Wrzesień 20195 l Autor grafika nie może być na całym obwodzie kubka, gdyż chodzi mi konkretnie by w tym miejscu była, jak niebieskie linie na powyższym obrazku.
Napisano 28 Wrzesień 20195 l Autor Nałożyłem na kubek "kartkę" Nie wiem czy to dobra metoda, ale efekt jest prawie taki o jaki mi chodziło. Ale jak wygiąć górę i dół, aby przylegały do kubka gdzie jest jego lekkie zwężenie?