Ian Arc Napisano 17 Październik 2020 Napisano 17 Październik 2020 Cześć, Od jakiegoś czasu borykam się z męczącym problemem w mojej 5 letniej stacji. Komp nie chce się uruchomić do biosu, dopiero gdy zresetuję CMOS przez wyjęcie baterii płyty głównej bądź zresetowaniu pinów na płycie głównej. Wymieniłem już baterię płyty i zainstalowałem aktualny bios płyty. Niestety nie pomogło. Może ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać? Boję się że musiałbym wymienić całą MB. MB: Asus X-99 3.1
EthicallyChallenged Napisano 17 Październik 2020 Napisano 17 Październik 2020 Ja miałem coś podobnego jak składałem kompa ostatnio, zobacz ostatni post w watku: ale nie wiem, na ile mój problem pokrywa się z Twoim, w każdym razie jak zostawiłem ten ram na domyślnej częstotliwości to wszystko działa normalnie. 1
Ian Arc Napisano 21 Listopad 2020 Autor Napisano 21 Listopad 2020 @EthicallyChallenged dzięki za odpowiedź. Po długim czasie i wielu rozkminach wyszło na to, że płytę trzeba było podgrzać 😮 Upgrade raczej nieunikniony.
Rekomendowane odpowiedzi