Lazea Napisano 23 Październik 2020 Napisano 23 Październik 2020 Hej wszystkim, zaczelam wlasnie nauke 3Ds maxa i przy dodaniu kilku modyfikatorow z listy i zamianie na editablePoli splaszcza mi poprzednio wybrane warstwy modyfikatorow i nie moge juz wrocic do modyfikacji poprzednich modyfikatorow np bend czy twist (jak na zalaczonym obrazku) Kolejny problem to po kliknieciu Geopoly na stworzonym plane z podzialami (4 x4 segmenty) i juz po zamianie na editable poli i wybraniu jednego poligonu nic sie nie dzieje tak jakby GeoPoli w ogole nie dzialalo? Nie zamienia mi kwadratu na pieciokat czy ktos wie dlaczego? Co robie zle 🙈 Czy jest tez mozliwosc automatycznego ustawienia pivota /gizmo na dole w rogu boxa po jego stworzeniu? Tak samo w kuli? Czy da sie to ustawic zeby automatycznie po stworzeniu elementu pivot byl w rogu na dole ? Wiem ze mozna sobie to recznie ustawic ale duzym ulatwieniem byloby jednak gdyby ten pivot byl od razu tam gdzie bym chciala a nie na srodku Bylabym wdzieczna za pomoc 🙂 ! Pozdrawiam serdecznie
KLICEK Napisano 23 Październik 2020 Napisano 23 Październik 2020 to po prostu tak dziala, jezeli konwertujesz cos na editable poly to colapsujesz stack modyfikatorow. Jezeli chcesz zachowac to co masz pod spodem, wybierz EDIT POLY z listy modyfikatorow. 1
Lazea Napisano 23 Październik 2020 Autor Napisano 23 Październik 2020 Dziekuje Bardzo za blyskawiczna odpowiedz! 😍 Takie proste a zmienia wszystko ! A czy wiesz moze dlaczego GeoPoly w ogole nie chce dzialac? Po wcisnieciu totalnie nic sie nie dzieje
KLICEK Napisano 23 Październik 2020 Napisano 23 Październik 2020 no wlasnie, nie bardzo wiem o co chodzi w tym pytaniu, poka jakies screeny 🙂
Lazea Napisano 23 Październik 2020 Autor Napisano 23 Październik 2020 (edytowane) O cos takiego 🙈 bo chce np zrobic z kwadratu kolko po dodaniu turbosmootha wiec to chyba jedyna opcja? Ale mi nie dziala 😞 Edytowane 23 Październik 2020 przez Lazea
KLICEK Napisano 23 Październik 2020 Napisano 23 Październik 2020 musisz usunac zawartosc swojej selekcji, zobacz ze na tym videotutorialu gosc nie ma zadnych edgy w srodku 😉 1
Lazea Napisano 25 Październik 2020 Autor Napisano 25 Październik 2020 O rany 😬 no tak 🙊 Dziekuje bardzo ! 😇
Rekomendowane odpowiedzi