Napisano 19 Maj 20222 l Witajcie, jestem nowy na forum, zarejestrowałem się, ponieważ uczę się 3D MAXa i potrzebuję od Was podpowiedzi. Stoi przede mną zadanie wykonania wizualizacji wnętrza w którym chciałbym umieścić zdjęcia realnych ramek na obrazy ścienne. Ramki pochodzą od producenta, mam ich zdjęcia w plikach jpg i chcę wykonać do nich ładne aranżacje we wnętrzach. Podpowiedzcie mi proszę, jak taką realną ramkę (jej zdjęcie) umieścić w scenie na ścianie? Pozdrawiam Robert Edytowane 19 Maj 20222 l przez -robert-
Napisano 19 Maj 20222 l Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale ramke to raczej musisz wymodelować, żeby to dobrze wygladało. Chyba, że chcesz sam obraz wrzucić na ściane to po prostu zwykły plane i na to wrzucasz materiał z jpgiem
Napisano 19 Maj 20222 l Autor Dziękuję za zainteresowanie moim problemem 🙂 No właśnie jak dodaję do sceny jako plane to mam płaski element. Nie mam cienia, odbicia światła etc.... Mam ramki wiszące na ścianie i takie z podpórkami stojące na biurko, czyli pozostaje mi je modelować na wzór oryginału, żeby to realistycznie i efektownie wyglądało?