-robert- Napisano 19 Maj 2022 Napisano 19 Maj 2022 (edytowane) Witajcie, jestem nowy na forum, zarejestrowałem się, ponieważ uczę się 3D MAXa i potrzebuję od Was podpowiedzi. Stoi przede mną zadanie wykonania wizualizacji wnętrza w którym chciałbym umieścić zdjęcia realnych ramek na obrazy ścienne. Ramki pochodzą od producenta, mam ich zdjęcia w plikach jpg i chcę wykonać do nich ładne aranżacje we wnętrzach. Podpowiedzcie mi proszę, jak taką realną ramkę (jej zdjęcie) umieścić w scenie na ścianie? Pozdrawiam Robert Edytowane 19 Maj 2022 przez -robert-
ArnoldSzczesliwy Napisano 19 Maj 2022 Napisano 19 Maj 2022 Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale ramke to raczej musisz wymodelować, żeby to dobrze wygladało. Chyba, że chcesz sam obraz wrzucić na ściane to po prostu zwykły plane i na to wrzucasz materiał z jpgiem
-robert- Napisano 19 Maj 2022 Autor Napisano 19 Maj 2022 Dziękuję za zainteresowanie moim problemem 🙂 No właśnie jak dodaję do sceny jako plane to mam płaski element. Nie mam cienia, odbicia światła etc.... Mam ramki wiszące na ścianie i takie z podpórkami stojące na biurko, czyli pozostaje mi je modelować na wzór oryginału, żeby to realistycznie i efektownie wyglądało?
ArnoldSzczesliwy Napisano 19 Maj 2022 Napisano 19 Maj 2022 tak trzeba modelować, żeby pojawiły sie cienie i nie było płasko
Rekomendowane odpowiedzi