Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Problem polega na tym ... ostatnio przestawilem sie na tryb DirectX w maxie ze wzgledu ulatwionej pracy przy duzej ilosci polygonow jakie zrzeraja obiekty z archicada ... ale tu pojawia sie problem ... Tryb chodzi na Dx 9 ale gdy mam obiekt tak jak w zalączniku nawet wlaczenie opcji 2-sided tego nie rozwiązuje

rozwiazuje natomiast uzycie materialu Standard z opcja 2-sided ... ale nie moge wszystkiego na tym materiale wydziwidz jak pracuje w v-rayu ..

wiec pytanie bo mam Radeona 9500 zmodowanego na FireGL X-2 256 ... czy to moze byc wina sterownika ? czy jakas trefna wersja Directa ? lub moze nie wiem o jakiejs opcji w Driver setings ? ;)

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 933
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Marcin a probowales opcji w properites obiektu? 'backface cull\ czy jakos tak? mi to pomoglo a mialem podobny problem:) pozdrawiam

Napisano
  • Autor

tak ... jest ona standardowo wlaczona podczas importu DWG lub nawet tworzenia obiektow w maxie 7 (to juz standard ) gdy ja wylacze obiekt jest caly czarny ... :/

modyfikator normals tez nic nie daje ... :/ sam juz nie wiem ... probowalem takze w trybie Dx8.1 ale jest to samo ...

Napisano

Miałem ten sam problem przy imporcie z MicroStation i do dziś nie umiem go rozwiązać. Mam nadzieję, że ktoś to rozgryzie w końcu :)