Marcel Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 problem jest prosty, ja jednak nie wiem jak sobie z tym poradzić: jak powinien wyglądać AS we Flashu5, aby np: po naciśnięciu przycisku movieclip o nazwie clip1 wędrował do klatki 5 ? Pozdrawiam.
leander Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 mozesz uzyc notacji kropkowej: on (release) { _root.clip1.gotoAndStop(5); } lub "with" on (release) { with (_root.clip1) { gotoAndStop(5); } } lub "tellTarget" on (release) { tellTarget (_root.clip1) { gotoAndStop(5); } }
Marcel Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Napisano 4 Grudzień 2004 dzięki leander za rychłą odpowiedź, te kody jednak nie działają, zapewne pominąłem jakiś drobny szczegół...
leander Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 Wszystko przez brak "instance name". W AS odwolujesz sie do niej a nie nazwy symbolu. Ta sluzy jedynie dla celow organizacyjnych, zebys szybciej cos znalazl w bibliotece symboli np
Marcel Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Napisano 5 Grudzień 2004 oczywiście się zgadza, dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi