Haroldus Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Wreszcie zdobyłem się na pierwszego wipa i zarazem pierwszy projekt. Ma być to wnętrze mojego pokoju a zacząłem od starego powiększalnika który stoi na biurku. Stawiam dopiero pierwsze kroki w modelowaniu w maxie, więc jestem otwarty na wszelkie uwagi. Chciałem możliwie dokładnie pokazać budowę niektórych elementów, więc siateczka może być nioco "przygęsta".
Piotr Dobosz Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 jak narzie oki:) ciekawe jak CI pujdzie dalej:) czekam na update:)
Marcin Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 wszyscy kochamy booleany ;] latwiej bylo by to wymodelowac w rhino i efekt byl by 100 % lepszy ... staraj sie nie uzywac booleana ...
Haroldus Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 Na razie bryły powstawały poprzez boxmodeling. Booleana użyłem raz przy modelowaniu połączenia z rurką (siatka po prawej stronie w Powiększalnik 2.jpg pod trójkątnym pokrętłem/śrubą). Update nastąpi za jakiś tydzień, bo mam sporo pracy poza 3d :-(
Haroldus Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Napisano 9 Grudzień 2004 Scenę zamierzam podzielić materiałami na trzy części. Jedna oparta będzie na kontrastach, druga to realka, trzecia to rysowane długopisem tekstury. Pomysł przedstawiłem na rysunku poniżej.
Rekomendowane odpowiedzi