denispl Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 wiem ze to głupie ale moze ktoś mi pomoze jak zrobić przycisk we flashu ktory po kliknieciu na niego przenosi do innej sceny dawałem komende gotoAndStop(2); ale cos mi nie wychodziło :)
PPK Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 Nie uzywaj buttonow tylko movieclipow, nie uzywaj scen tylko movieclipow [ ehhe ] ale jak juz nalegasz to : on(release){ gotoAndStop("Scene 2",1); }
denispl Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Napisano 11 Grudzień 2004 czy mozesz mi wytłumaczyc czemu piszesz ("scene 2", 1);
leander Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 moze dlatego, ze taka jest skladnia programu? mozesz tez napisac: gotoAndStop("jakas_klatka_jakiejs_sceny"); gdzie "jakas_klatka_jakiejs_sceny" to label jakiejs klatki w jakiejs kolejnej scenie. gdybys chcial zrezygnowac jednak z przyciskow, dajesz na timeline bóton.onRelease = function (){ gotoAndStop("Scene 2", 1); }; gdzie instance name MC to "bóton". Kod wyzej sprawia, ze MC staje sie przyciskiem.
PPK Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 nie wiem czy stosowanie polskich znakow diakrytycznych w instace name wyjdzie flashowi na zdrowie ;)
leander Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 "ó" jest miedzynarodowe chyba :) a reszty lepiej unikac ;)
denispl Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Napisano 12 Grudzień 2004 dzieki za pomoc za rok bede pisał prace dyplomową o flashu takze musze sie troche poduczyc :]
Rekomendowane odpowiedzi