Napisano 11 Grudzień 200420 l wiem ze to głupie ale moze ktoś mi pomoze jak zrobić przycisk we flashu ktory po kliknieciu na niego przenosi do innej sceny dawałem komende gotoAndStop(2); ale cos mi nie wychodziło :)
Napisano 11 Grudzień 200420 l Nie uzywaj buttonow tylko movieclipow, nie uzywaj scen tylko movieclipow [ ehhe ] ale jak juz nalegasz to : on(release){ gotoAndStop("Scene 2",1); }
Napisano 11 Grudzień 200420 l moze dlatego, ze taka jest skladnia programu? mozesz tez napisac: gotoAndStop("jakas_klatka_jakiejs_sceny"); gdzie "jakas_klatka_jakiejs_sceny" to label jakiejs klatki w jakiejs kolejnej scenie. gdybys chcial zrezygnowac jednak z przyciskow, dajesz na timeline bóton.onRelease = function (){ gotoAndStop("Scene 2", 1); }; gdzie instance name MC to "bóton". Kod wyzej sprawia, ze MC staje sie przyciskiem.
Napisano 11 Grudzień 200420 l nie wiem czy stosowanie polskich znakow diakrytycznych w instace name wyjdzie flashowi na zdrowie ;)
Napisano 12 Grudzień 200420 l Autor dzieki za pomoc za rok bede pisał prace dyplomową o flashu takze musze sie troche poduczyc :]