puciorek Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Czesc Wam Myslalem ze pokaze wam moj finalowy projekt z ostatniego roku studiow. Tak naprawde to wtedy wlasnie zaczalem sie bawic 3d rysowaniem. Projekt mial za zadnie polaczyc czesc srodmiescia poludniowego (starsza) wraz z druga czescia srodmiescia-polnocna (nowsza). Starsza czesc zawierala budynki skonstruowane z cegly, ta nowsza - beton, szklo oraz stal. Postanowilem skonstruowac budynek ktory byl zawieszony pomiedzy dwoma starymi blokami. Twierdzilem ze przyszlosc jest w jakims tam stopniu zalezna od przeszlosci. Budynek byl umieszczony w czesci poludniowej ale byl skierowany w strone polnocna- aby dac do zrozumienia ludziom ze w tym wlasnie kierunku zmierzamy. W dodatku, jedno z objektywow projektu bylo--jak zachecic ludzi pracujacych w polnocnej czesci srodmiescia aby zwiedzali poludniowa czesc-ta biedniejsza i zostawiali tam pieniadze? Ztad wlasnie zawieszenie mojej restauracji w powietrzu, powod-- lepiej widoczne. Jak jeszcze was nie zanudzilem to pozwolcie mi opisac w skrocie zalaczone zdjecia -pierwszy to boczna elewacja -drugi to przednia elewacja--tutaj po prawej stronie znajduja sie szklane panele pokazujace historie poludniowej czesci oraz informujace o nadchodzacych wydarzeniach -trzeci - ktory ma zaostrzona perspektywe, pokazuje jak szybko, z jaka predkoscia, poludniowa czesc sie zmienia. -dodalem jeszcze kilka innych. Na koniec, milo jest od czasu do czasu wrocic do szkolnych dni oraz do tamtych projektow. Szkoda tylko ze rzeczywistosc jest inna....
boba Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 to co napisales zapowiadalo sie calkiem ciekawie, opis poszcegolnych ujec tez, ale juz sama praca, albo raczej sposob jej pokazania nie przekonuje mnie (kogokolwiek?), brak pokazania szerszego kontekstu, zestawiwenie kolorow na 1wszym obrazku, perspektywa i kadr na ostatnim - kazdy obrazek jakby z innej bajki... nie wiem jak dla mnie za bardzo abstrakcyjne i nieludzkie cos... a z opisu zapowiadalo sie naprawdę super... pozdrawiam miki(boba)
Piotr Dobosz Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 mnie tez to nie przekonalo:( sorki pozdrawiam
Cug Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 mi tez sie nie podoba jak na wizualizacje malo czytelne irealistyczne pozdr.
Touch Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Popracuj jeszcze... przede mną także dużo pracy w tym kierunku więc, trzymam za nas kciuki!;)
spoon Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 hm, lekko mówiąc jestem na nie. nie bedę może palcem wytykał, ale średnio to wygląda jak dla mnie. pomijając juz nawet rendery.
Dejot Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 nie powinnienem krytykować dopuki nie pokazałem swoich prac ale nad tymi musisz jeszcze poparcować. może wyjsc z nich naprawde coś fajnego. powodzenia i trzymam kciuki
RoB3rT Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 Tak jak moj przedmowca ja tez zaczynam i... nie chcial bym cie zabardzo krytykowac, ale... 1. Najlpeiej zrob rendery bez otoczenia i pokaz na nich budnynek z roznych ujec bo tu nie ma prawie czego oceniac. 2. Moze dopiesc to jeszcze troche?
Rekomendowane odpowiedzi