Napisano 16 Grudzień 200420 l Czy istnieje w maksie możliwość ustawienia użycia mocy obliczeniowej procesora?
Napisano 16 Grudzień 200420 l czasami kozystam z przypisania pryiorytetów dla procesow w menadżerze zadan ...
Napisano 19 Grudzień 200420 l Jest dużo programów przekazujących różne zadania do procka... ale z drugiej strony jezeli masz słabego kompa to mimo wszystko nic Ci nie pomoże... Z tego co sam szukałem to jako tak w samym maxie nie ma takiej opcji...
Napisano 21 Grudzień 200420 l Autor chodzi o to, że jak puszczam rendera lub modeluje to mi winamp zacina :-) i chciałem pozostawić z 10% na pracę systemu
Napisano 22 Grudzień 200420 l jeśli już mowa u zużyciu cpu w 3dsmax, to dołącze swoje pytanie związane z PFlow. Krótko mówiąc max umiera na moim sprzęcie gdy puszczę animację w viewporcie. Obserwując tutki ze strony Allan'a Mckay'a zauwazylem ze jemu tak strasznie nie tnie animki w viewporcie - jestem ciekaw czy to zaleta k.graficznej, procka, ilości ram'u, czy może wszystkiego po trochu. ps. mój konfig >>> P4 2,5GHz / 512 RAM / GEFORCE FX 5900 XT
Napisano 22 Grudzień 200420 l ja zdecydowanie sadze ze Karta graf. i ram sa najwazniejsze jesli chodzi o viewport; od kiedy mam SoftQuadro (GF 4200 Ti ) + Max Treme naprawde nie ma porownania jak to wszytko smiga w viewportach;
Napisano 22 Grudzień 200420 l ja też modowałem swojego "efiksa" i różnica jest mało spektakularna do zamierzonego efektu :(