denispl Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 mam pytanie jak mozna stworzyć przycisk ktory zatrzymujenp mp3 we flashu, zrobiłem przycisk ktory uruchamia muzyke ale kłopot w tym ze nie umiem jej teraz zatrzymać prosze o pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miensien Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 stopAllSounds(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 Zebysmy mogli precyzyjniej odpowiedziec na Twoje pytanie musisz powiedziec jak wywolujesz dzwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
denispl Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2004 w pierwszej klatce kluczowej mam button a w nim: on (release) { gotoAndStop("strona2"); } gdy klikam na niego przenosi mnie do "strony2" gdzie automatycznie załancza mi sie dzwięk nie wiem czy to dobry pomysł ale jedyny jaki znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 stopAllSounds(); Nie jest to dobre rozwiązanie jeśli mamy inne dźwięki ... bo nam wyłączy wszystkie ... w pierwszej klatce kluczowej mam button a w nim: on (release) { gotoAndStop("strona2"); } gdy klikam na niego przenosi mnie do "strony2" gdzie automatycznie załancza mi sie dzwięk nie wiem czy to dobry pomysł ale jedyny jaki znam Lepiej by było gdyby AS aktywował muzykę z bibloteki muzyka = new Sound(); muzyka.attachSound("muza"); muzyka.start(secondOffset, 10); w biblotece trzeba dać dźwiękowi nazwe "muza" ... 10 to liczba powielenia się muzyki ... można to oczywiście zastąpić małym skryptym który stowrzy loop ^^ ... jeśli chodzi o dezaktywacje ... zwyczajne adresowanie do "muza" i polecenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 w pierwszej klatce kluczowej mam button a w nim: on (release){ gotoAndStop("strona2"); } gdy klikam na niego przenosi mnie do "strony2" gdzie automatycznie załancza mi sie dzwięk nie wiem czy to dobry pomysł ale jedyny jaki znam Jesli odpalasz dzwiek z timelinu, to stopuj go tez na timelinie. W properities dzwieku masz rolete "sync", ktore w klatce wywolujacej dzwiek jest opcja EVENT. Zrob np klatke "strony3" gdzie "sync" masz na STOP. Ale lepsza jest opcja Hutera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
denispl Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 dzieki juz sprawdzam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi