Gość Sandman098 Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum , mam pytanie odnosnie zbrush ,a mianowicie : tworze np. jakis model edytuje go wszystko fajnie dokanczam nastepnie zapisuje go jako plik zbr. ( oczywiscie innaczej sie nieda ) i po jakims czasie chce go znowu edytowac ale jedyne co moge zrobic modelem a dokladniej z jego obrazem to popatrzec sobie na niego . Moje pytanie brzmi co robie źle , lub czego nierobie bo wczoraj tworzylem 3 godziny a dzis moge sobie tylko popatrzec na niepelne dzielo ...
Łukasz Jaskólski Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 No to już dzieła nie odzyskasz. Jeżeli chcesz zapisać model zrób to przez zakładkę TOOL / SAVE AS. Model zapisany będzie z rozszerzeniem .ztl Zapisanie dokumentu DOCUMENT/ SAVE AS powoduje zrzucenie wszystkich modeli na canvas (czyli tło) i zamianę edytowalnej siatki na PIXOLE ( pixol to pixel z informacją o wysokości - tzw. 2,5 d ). Polecam zapoznanie się z manualem dostępnym na stronie http://www.pixologic.com (ok 20 MB) i zajrzenie na forum - zakładka resources/support / visit zbrush community site -czy coś takiego. Pozdrawiam.
Gość Sandman098 Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 Dziekuje zobaczymy co z tego wyjdzie . Pozatym musze miec wersję pełną tego programu.Jeszcze dopisze pytanie , w wersji 1.55b demo niemozna wlasnie zapisywac modeli przez "tool/save as " ???/
Łukasz Jaskólski Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 Zdaje się ,że demo nie oferuje zapisu narzędzi. Jest też uboższe technicznie od najnowszej wersji programu Zbrush 2.0 Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi