Napisano 25 Grudzień 200420 l Witam:) Postanowiłem założyć nowy wątek na temat shaderów skóry ludzkiej. Na wielu forach istnieją już takie thready, więc pora by na max.3d forum też można było się podzielić swoimi osiągnięciami w tej dziedzinie. Uważam że taki wątek przyniesie sporo korzyści zarówno specom od shaderów, jak i początkującym w tej dziedzinie:) Zapraszam do przedstawiania swoich sampli. Oto próbka mojego shadera:
Napisano 25 Grudzień 200420 l z takich probek nic nie wynika poza tym ze sa jesli nie opiszesz ustawien renderera uzytych shaderow itp;)
Napisano 25 Grudzień 200420 l Autor taaa... Moim zdaniem najpierw trzeba obrazki "zapostować" a potem wybrać najlepsze i poprosić o ustawienia shadera:)
Napisano 25 Grudzień 200420 l a według mnie chciałeś sie pochwalić, że potrafisz skóre zrobić :). No nic jak zrobie jakiegoś swojego to wrzuce :)
Napisano 26 Grudzień 200420 l Niewiele mi ten render mówi, oprócz tego, że yyy nooo hmmm no niewiele, a gdzie są pieprzyki, żyłeczki i przebarwienia itd itp
Napisano 26 Grudzień 200420 l Autor Zią:) To jest najprostrzy skin shader jaki udało mi się zrobić w maxie:) Bez textur, SSSa, itp... Shader jest nie do końca dopracowany: jasna strona jest zbyt żółta - szczególnie przy krawędzi obiektu. I nie, nie chciałem się popisać, bo nie ma czym. Chciałem się tylko dowiedzieć czy wspólnie z pozostałymi forumowiczami można stworzyć w miarę realistyczny shader.