mujas Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Witam, chciał bym zrobić animację w 3DS MAX 5.0 i prosił bym Was o pomoc a mianowicie jak najlepiej zanimować kamerę o co mi chodzi,chciał bym żeby kamerka chodziła mi między wieżowcami schodziła w górę i w dół ogólnie chodzi mi o to żeby podążała po danym torze i żeby to w miarę fajnie wyglądało możecie mi polecić jaki np controler wykorzystać dla maxa wer 5.0 Z góry dziękuję I jeszcze jedno pytanko może ktoś z was wie jak zapisać scenkę np w maxie 6.0 tak żeby można było ją otworzyć w maxie 5.0 (oczywiście exportowanie na format 3ds nie wchodzi w grę bo przy takim rozwiązaniu scenka z maxa 6.0 zawierająca animację gubi modyfikatory (np taper itp):(
Kris_R Napisano 31 Grudzień 2004 Napisano 31 Grudzień 2004 kamerka, jeśli ruch masz zaplanowany i wiesz jak ma się poruszać, to najlepiej po ścieżce... kontroler Path. Przypisujesz ruch kamery do Splina, który sie wije między tymi wierzowcami. Najlepszym rozwiązaniem jest miksowanie kontrloerów na liście, aby rotację kontrolować z ręki, a pozycję korygować w razie potrzeby bez konieczności przemodelowywania Splina... co do konwersji... 3ds. Maxa raczej nie otworzysz.. chyba że ktoś napisał jakiś konwerter, którego nie znam.
3Doc Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Wiesz może przejdź najpierw na Cineme 4D nauczysz się podstaw i jak to wszystko działą i będziesz mugł startować do maxa pozdro
Rekomendowane odpowiedzi