Napisano 6 Styczeń 200520 l Dlugo sie zastanawialem,czy jest sens wogole dawac osobny topic, jak narazie tylko dla jednej pracki. Jest ona malo zaawansowana - liczy odleglosc pomiedzy punktami A i B, ktore mozna dowolnie przemieszczac, oraz rysuje linie pomocnicza. http://www.idraw.republika.pl/odleglosc.html Przy okazji moze znajdzie sie ktos, kto bedzie w stanie poprawic kod AS ? W 2 mc, jest strasznie duzo odwolan do _root, a tak przeciez nie powinno byc. Staralem sie pracowac na funkcjach,ale wtedy nic mi juz nie wychodzilo. mc, ktore rysuje linie powinno znac wspolrzedne punktu a i b, wiec skoro a i b znajduja sie poza mc(w dodatku sa przemieszczane na biezaco, czyli co klatke powinny byc podawane ich _x i _y ), jest to chyba niewykonalne, bez odwolania sie do ich wspolrzednych z _root. Dla przykladu linia znajdujaca wspolrzedne ma kod: onClipEvent(enterFrame){ this.clear(); this.lineStyle(2, 0xFF6600); this.moveTo(_root.a_punkt._x, _root.a_punkt._y); this.lineTo(_root.b_punkt._x, _root.b_punkt._y); } Moglbym zastapic jeszcze dla przykladu _root.a_punkt._x - wyrazem zmienna a zmienna = _root.a_punkt._x; - jednak wciaz odwoluje sie do _root. No mam nadzieje,ze ktos mnie oswieci :] Ps. W przyszlosci dam do tego tematu wiecej pracek, zeby nie zasmiecac forum. Pozdawiam