Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie odnosnie fotomontazu.. chodzi mi o to jak mozna umiescic nawet zwykly szescian w przestrzeni sfotografowanej. Glownie chodzi mi o juz wykozystanie istniejacego srodowiska i wstawienie tam obiektu z prawidlowa perspektywa i oswietleniem... chodzi mi naturalnie o w miare realistyczny efekt.. gdzie moge gdzes o tym poczytac.. a najlepiej dorwac tutorial.

Drugie pytanie z takiej samej serii - jak mozna najprosciej wstawic jakis obraz za okno jakiejs przykladowej sceny.. aby symulowal realny swiat na zewnatrz...

Dziekuje bardzo i pozdrawiam

Przemyslaw "Penny" Niedbala

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki.. wlasnie brakowalo mi tego slowa - camera match, a raczej funkcji... Jak widze w archiwum bylo to dosc czesto poruszane :( i jak widze czesto podejmowales sie odpowiedzi.. sorki ze sie powtorzylem... no ale thx

Pozostaje tylko to czy po prostu widoczek za oknem robi sie w identyczny sposob.. czy po prostu mozna wstawic za okno hamskiego boxa i nalozyc na niego bitmape?:) (glupi pomysl)

Pozdro

Napisano

ale jak to za okno ?

chodzi ci o to ze zrobiles interior jakies pomieszczenie i chcesz zeby za oknem znajdowal sie jakis widok ?

Napisano
  • Autor

tak dokladnie o to mi chodzi.. mam realy obiekt.. i moge wykonac zjecia z okien i chce miec te zdjecia za oknami w mojej scenie... jest na to jakis sposob?

Pozdro

Napisano

wstawiasz jako screen do evoirment i wszystko ... offset tylko regulujesz w bitmapie jesli chcesz to zdjecie ustawic odpowiednio ...

chyba ze wyrenderujesz scene z kanalem alpha i wstawisz tlo w Photoshopie

Napisano
  • Autor

No dobrze a jesli moje wnetrze ma kilka okien i z kazdego widac co innego to tez ten trick z environment przejdzie?

A renderowac z kanalem alpha to w jaki sposob to sie robi.. po prostu sie wybier tryb RGB alpha? czy gdzies cos sie zaznacza.. (to bylby najlepszy motyw to robienia stillow.. )

Napisano
  • Autor

Co do tego drugiego sposobu to przy zapisywaniu do tiffa mozna zaznaczyc "store alpha channel" i po otwarciu w photoshopie w okienku z layerami mamy obok channels, oczywiscie jest dodatkowy kanal Alpha 1 (oprocz 3 pozostalych) ale w moim przypadku jest caly bialy i nie wiem w jaki sposob moze mi pomoc w wyodrebnieniu przestrzeni za oknem?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.