mawo Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 Może ktoś już to rozgryzł ale siedze od kilku godzin i nie moge do tego dojść. Przeszukałem cały help pod tym względem i też nic. Mam ścieżkę. która jest dosyć pogięta i 2 przekroje na jej końcach, ale co ważne, są to 2 różne przekroje. Jaj połączyć te 2 przekroje wzdłuż tej ścieżki ?
La R Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 nie napisałeś jaki soft, ale zakładam że to max...no więc jak już włączysz lofta przechodzisz do pozycji Creation Method w rolecie i klikasz na Get Shape i na pierwszy przekrój...w rolecie Path Parameters w łączasz opcje Path Steps i kliknij OK teraz zwiększ wartość parametru Path tak aż żółty krzyk ustawi się na zadowalającej cię pozycji...ponownie klikasz na Get Shapeidrugi przekrój...po tych operacjach twój objekt powinien wyglądać tak że pierwszy przekrój jest do pewnego momentu (tam gdzie był żółty krzyżyk) a potem zaczyna się następny aż do końca...
mawo Napisano 17 Styczeń 2005 Autor Napisano 17 Styczeń 2005 szczeże powiem że kształt wychodzi tak pokręcony, ze nawet nie wiem z czego on wynika ... zrobilem ostatecznie w cadzie i exportowalem, ale dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi