Napisano 17 Kwiecień 200321 l To tak zeby rozkrecic ten temat:) Przedstawiam moj poradnik jak zrobic beznadziejna i dobra stronke:) - Zrobic ja na pelnym ekranie - Wykonac ja kompletnie cala we Flashu ( nawet text:)) - naciapkac ja gifami ( w wiekszosci sciagnietymi z sieci:)) - Dac nieskompresowane obrazki - Dac cholernie duzo ramek - stosowac kolory razace - jako tlo calej strony dac tapete !! - dac nieczytelne i niewyroznione linki - zastosowac ladowanie np intro bez mozliwoscia jego pominiecia - naciapac pelno banerow - dac stronke na wolny serwer - stosowac duzo niepotrzebnych bajerow i znakow w kodzie - dac mrugajace tlo ( poprostu to juz jest koszmar :P) Teraz idealna stronka uzytkowa ( nie portal): - stworzyc stronke o szerokosci 750 px - stosowac ladne zanikajace kolorki - wyrozniac linki osobnym kolorkiem - We Flashu stworzyc Intro i Logo serwisu - Stosowac PHP by zwiekszyc wydajnosc stronki - Stosowac skrypt Javy ktory pozwala na przechowywanie w jednym pliczku wszystkich linkow - stworzyc nie zadlugie menu - stworzyc latwa nawigacje - na logu powinny sie znajdywac obrazki dotyczace tematu tworzonej stronki - nalezy starac sie nie umieszczac animowanych gifow ( po jakims czasie juz denerwuja odwiedzajacego ) - Dac uzytkownikowi mozliwosc do wybrania 1 z 2 layoutow ( widzialem cos takiego na jednej stronce - XPCDB ) - Starac sie zmiejszyc rozmiar plikow maksymalnie - Stronka powinna byc w klimacie odnosnie tematu np Stronka o Metalu nie moze byc niebieska lub Zolta :) , a o Wladcy pierscieni nie moze zawierac elementow metalowych ( styl SF ) - text na stronce powinien byc napisany 10 , oraz czcionka standardowa ( ta ktora jest w kazdym komputerze po zaistalowniu Windowsa lub innego OS ) - Na stronce powinien byc adres email autora stronki, by latow mozna byloby sie z nim skontaktowac __________________________ Jesli ktos na cos jeszcze wpadl to prosze mnie uzupelnic. Tak powstanie mini poradnik dzieki ktoremu robiac stronke bedziemy zwracac uwage na detale, i latwo wykryjemy bugi. P.S Troszke sie rozpisalem:) Mam nadzieje ze nie na marno:)