Snc^71 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 no wiec robilem tutorial http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs163/index.html i jestem przy teksturowaniu, kozystam z 3ds max 5, wiem ze tutorial jest do maxa 6, ale postanowilem go zrobic i mam pytanie jak w maxie 5 zrobic taki efekt jak na koncowym obrazq. Tzn. jak zrobic np. szklo... i wyrenderowac tak jak jest tam napisane w mxie 5.
AGmakonts Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 tam renderowali mentalem a jak zrobic materiał jest dokładnie opisane
Snc^71 Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Napisano 21 Styczeń 2005 POwiedz mi jak mam zorbic Glass – Clear w max 5... ""Standard" i dwukrotnie kliknij w "Architectural"" nie mam czegos takiego w Max.
convict Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 Ja miałem ten sam problem bo posiadam maxa 5, ale poprostu zainsalowałem se Mental Ray'a i ni było żadnych problemów :]. Mental Ray do maxa 5 można se ściągnąć ze strony Discreet. ftp://ftp1.discreet.com/web/support/3dstudio/mentalray/mentalray_2.1_3dsmax5_connection.zip
Rekomendowane odpowiedzi