gordon13 Napisano 21 Kwiecień 2003 Napisano 21 Kwiecień 2003 Cześć to znowu ja mam pytanie jak zrobić aby jakiś obiekt sukcesywnie się pojaiwiał ale nie cały tylko wyznaczonymi kawałkami i w odpowiedniej kolejności ustawionej przezemnie np.pękanie lodu albo coś takiego[ziewa]
STANEK Napisano 21 Kwiecień 2003 Napisano 21 Kwiecień 2003 zajrzyj tutaj powinno ci pomóc: www.3dtotal.com/team/Tutorials/cutting/cutting4.asp
gordon13 Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Napisano 21 Kwiecień 2003 byłem tam ale niezabardzo umiem się połapać o co w tym chodzi. Czy mógłby ktoś mi to wytłumaczyć..........
Alcor Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 heja nie wiem czy do konca rozumiem o co Ci chodzi ale jesli chcesz zeby cos sie pojawialo i masz to cos w odrebnych czesciach to mozesz zrobic pare materialow z animowanym opacity (z 0 do 100), ktore beda tak robic ze sie beda pojawiac w roznych klatkach i przypisac te materialy odpowiednim obiektom (albo face\'om jesli jest to jeden obiekt) i tyle. problem sie jednak pojawia gdy elementow pojawiajacych sie masz bardzo duzo (powiedzmy \"od cholery\" - jesli chcesz dokladnie wiedziec). wtedy robienie calej masy materialow moze sprawic troche problemow:). dlatego moze warto poszukac innego rozwiazania tak czy siak pozdrufka
Alcor Napisano 24 Kwiecień 2003 Napisano 24 Kwiecień 2003 nie wiem. opacity to jedyne co mi do mozguprzychodzi. gdybym znal lepiej problem, gdybym do konca wiedzial o co chodzi to moze bym cos wymyslil ale wydaje mi sie ze to co tam napisalem wystarczy...
Rekomendowane odpowiedzi