Napisano 21 Kwiecień 200321 l 1. Jak ustawic parametry (gdzie) skylighta aby dawal on najlepsze rezultaty? Cienie są dobre tylko textury na obiektach jakies dziwne (wyblakłe) a Bump jest prawie (wogle) niewidoczny. 2. Czy da sie zrobic tak aby Skylight w Brazilu (a może inny render?) był generowany tylko u dołu sceny. Bo chce zrobić skałe na której u góry jest całkowita ciemność (jedynym źródłem światła jest świeczka i tylko naturalne przez nią rzucane cienie), natomiast na dole chce żeby było widać szczegóły i cienie które generuje skylight.
Napisano 22 Kwiecień 200321 l Autor 1. A jak ustawic parametry zeby bylo widac mapowanie bump, bo praktycznie go nie widać?
Napisano 2 Maj 200321 l Alexander Wydaje mi sie ze zupelnie przypadkiem zaczyna mi sie rozjasniac. Robie pracke, model gotow, swiatla na miejscu i kamery....i eechh dupa. W koncu zajarzylem ze nie leza mi dwa materialy, tak jak piszesz musza byc brazilowe, zwlaszcza dla scen exterior/skylight. Ale cholera gdzies czytalem ze brazil lyka mat z maxa/viza o ile sa blinn lub phong no wiec tak robilem. Napisze jak wymienie te 2 porazki i cos wyjdzie