Napisano 4 Luty 200520 l Wiem - może to głupie pytanie - czy rhnio ma możliwośc nagrywania makr ?? no wiecie np nagrywam sobie ukrywanie bitmp w wszystkich viewportach i ptoem jeden przycisk i jest. ??
Napisano 4 Luty 200520 l no wlasnie ja tez sie przylacze do tego pytania ... ;] bo Cadowski system czasami jest uciązliwy ... ale i tak 23562% lepszy niz system w maxie ;]
Napisano 4 Luty 200520 l nie wiem czy da sie nagrac ale tak problem jest w tyme ze nieda sie tego dostosowac do hym jak to nazwac all viewports co troszke ogranicza i trzeba zrobic to troszke inaczej czyli bardzo dziwnie bo przelaczenie sie do danego viewporta i togle show czyli cos takiego...np. !_SetActiveViewport Top _BackgroundBitmap _Visible _SetActiveViewport Front _BackgroundBitmap _Visible _SetActiveViewport Right _BackgroundBitmap _Visible ! lub z powrotem do top view !_SetActiveViewport Top _BackgroundBitmap _Visible _SetActiveViewport Front _BackgroundBitmap _Visible _SetActiveViewport Right _BackgroundBitmap _Visible _SetActiveViewport Top ! jedynym minusem tego macra to to ze muszą wystepowac te viewporty o takich wlasnie nazwach czyli Top,Front,Right jeszcze pomecze to moze uda mi sie okielznac redraw :)
Napisano 4 Luty 200520 l i ulepszona wersja 1.tu minusem jest to ze jesli wylaczymy w jednym oknie display bitmap to po wykonaniu tego macra poprostu zostanie wszystko odwrocone e nieche mi sie tlumaczyc :P szkoda ze warunków i jakis tam petli nie mozna stosowac to bylo by to latwiej zrobic i oczywiscie lepiej :D !_NoEcho _SetRedrawOff _SetActiveViewport Top _BackgroundBitmap _Visible _enter _SetActiveViewport Front _BackgroundBitmap _Visible _enter _SetActiveViewport Right _BackgroundBitmap _Visible _enter _SetRedrawOn lub cos co dziala jeszcze lepiej ale trzeba to np. podpiac pod jakis przycisk lewy i prawy ocywiscie tak zeby wlaczac on i off wlaczanie: !_NoEcho _SetRedrawOff _SetActiveViewport Top _BackgroundBitmap _Visible=Yes _enter _SetActiveViewport Front _BackgroundBitmap _Visible=Yes _enter _SetActiveViewport Right _BackgroundBitmap _Visible=Yes _enter _SetRedrawOn i analogicznie wylaczanie bitmap !_NoEcho _SetRedrawOff _SetActiveViewport Top _BackgroundBitmap _Visible=No _enter _SetActiveViewport Front _BackgroundBitmap _Visible=No _enter _SetActiveViewport Right _BackgroundBitmap _Visible=No _enter _SetRedrawOn --Edit--upsss mala poprawka :D
Napisano 4 Luty 200520 l ze mi jak zawsze malo to tak sprawdzilem sobie czy jest to mozliwe do wykonania przy pomocy VB ktorego wsumie nieznam ale chyba jest mozna sie odwolac do lini command i powiedzy wywolac to w petli tyle ze jeszcze niemam pojecia jak pobrac bitmap czy jest w danym momencie visible czy nie bo z samą zmianą nie bylo by problemu ;) chyba bo jakos dalej nie wiem jaka jest struktura VB hehe ale mozna napewno