Hindus Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 Wiem - może to głupie pytanie - czy rhnio ma możliwośc nagrywania makr ?? no wiecie np nagrywam sobie ukrywanie bitmp w wszystkich viewportach i ptoem jeden przycisk i jest. ??
Marcin Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 no wlasnie ja tez sie przylacze do tego pytania ... ;] bo Cadowski system czasami jest uciązliwy ... ale i tak 23562% lepszy niz system w maxie ;]
Bzyku Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 nie wiem czy da sie nagrac ale tak problem jest w tyme ze nieda sie tego dostosowac do hym jak to nazwac all viewports co troszke ogranicza i trzeba zrobic to troszke inaczej czyli bardzo dziwnie bo przelaczenie sie do danego viewporta i togle show czyli cos takiego...np. !_SetActiveViewport Top _BackgroundBitmap _Visible _SetActiveViewport Front _BackgroundBitmap _Visible _SetActiveViewport Right _BackgroundBitmap _Visible ! lub z powrotem do top view !_SetActiveViewport Top _BackgroundBitmap _Visible _SetActiveViewport Front _BackgroundBitmap _Visible _SetActiveViewport Right _BackgroundBitmap _Visible _SetActiveViewport Top ! jedynym minusem tego macra to to ze muszą wystepowac te viewporty o takich wlasnie nazwach czyli Top,Front,Right jeszcze pomecze to moze uda mi sie okielznac redraw :)
Bzyku Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 i ulepszona wersja 1.tu minusem jest to ze jesli wylaczymy w jednym oknie display bitmap to po wykonaniu tego macra poprostu zostanie wszystko odwrocone e nieche mi sie tlumaczyc :P szkoda ze warunków i jakis tam petli nie mozna stosowac to bylo by to latwiej zrobic i oczywiscie lepiej :D !_NoEcho _SetRedrawOff _SetActiveViewport Top _BackgroundBitmap _Visible _enter _SetActiveViewport Front _BackgroundBitmap _Visible _enter _SetActiveViewport Right _BackgroundBitmap _Visible _enter _SetRedrawOn lub cos co dziala jeszcze lepiej ale trzeba to np. podpiac pod jakis przycisk lewy i prawy ocywiscie tak zeby wlaczac on i off wlaczanie: !_NoEcho _SetRedrawOff _SetActiveViewport Top _BackgroundBitmap _Visible=Yes _enter _SetActiveViewport Front _BackgroundBitmap _Visible=Yes _enter _SetActiveViewport Right _BackgroundBitmap _Visible=Yes _enter _SetRedrawOn i analogicznie wylaczanie bitmap !_NoEcho _SetRedrawOff _SetActiveViewport Top _BackgroundBitmap _Visible=No _enter _SetActiveViewport Front _BackgroundBitmap _Visible=No _enter _SetActiveViewport Right _BackgroundBitmap _Visible=No _enter _SetRedrawOn --Edit--upsss mala poprawka :D
Bzyku Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 ze mi jak zawsze malo to tak sprawdzilem sobie czy jest to mozliwe do wykonania przy pomocy VB ktorego wsumie nieznam ale chyba jest mozna sie odwolac do lini command i powiedzy wywolac to w petli tyle ze jeszcze niemam pojecia jak pobrac bitmap czy jest w danym momencie visible czy nie bo z samą zmianą nie bylo by problemu ;) chyba bo jakos dalej nie wiem jaka jest struktura VB hehe ale mozna napewno
Rekomendowane odpowiedzi