Napisano 7 Luty 200520 l Cześć wszystkim. Zobaczyłem model psp zrobiony przez hindusa i postanowiłem że też spróbuje. Odrazu che zaznaczyć że jestem poczatkujący( to tak nawypadek jakbyście mieli mnie zrównać z ziemią:]). Wszystkie komentarze mile widziane.
Napisano 7 Luty 200520 l Witam ;) no to mi nie pozostaje nic innego jak czekać na jakieś renderki z shaderkiem - pozdro i powodzenia.
Napisano 7 Luty 200520 l nie no ladnie jest...jednynie troche moze za ostra obudowa... ale mysle ze jak dodzie material itd... bedzie dobrze :) Pozdowienia... P.S.: hindus: jak ty trzepiesz te posty... :D
Napisano 7 Luty 200520 l Autor Dzięki za komentarze. Mam pare pytań. 1.Jak wymodelować głośniczek. 2.Skąd wziąść czcionke sony bo niechce mi sie modelować liter.
Napisano 7 Luty 200520 l Shuyin może nie zaraz czcionka ale logo :P patch i extrude (file->import) http://members.lycos.co.uk/hindus/pliki/sony(extrude).rar http://members.lycos.co.uk/hindus/pliki/sony(patch).rar Dr0cK "P.S.: hindus: jak ty trzepiesz te posty... :D" a ja cie tak lubiłem ;) hehe
Napisano 7 Luty 200520 l Autor Marcin - Niezdążyłem narazie wymodelowaćtego zaczepu bo zacząłem iść w prawą strone i idę na około:) Hindus - Niemoge tego ściągnąć. Chyba będe jednak to logo modelował. I dalej niemam pomysłu jak wymodelować głośniczek.
Napisano 7 Luty 200520 l Shu spróbuj http://members.lycos.co.uk/hindus/pliki/ i prawym ZAPISZ JAKO ;) tripod ma takie jakies gówno ze linki nie zawsze działają :/ a na głośniczek daj jakis materiałz bumpem jesli ci juz tak zalezy
Napisano 7 Luty 200520 l Autor Dzęki hindus zaoszczędziłeś mi troche pracy. A odnośnie shaderów to będzie kłopot bo ja z materiałów leże i kwicze:) Spróbuje coś pomajstrować ale niewiem co z tego wyjdzie. Zamierzam to renderwoać mentalem więc jeszcze trzebabędzie sie jego obsługi nauczyć:( Btw:Niema ktoś jakiegoś zdjęcia tej konsolki z tyłu(tzn.od strony przycisków L1 R1 czy jakoś tak:D) Btw2:Wszycy mają jakąś manie skracania mojego nicka do Shu :) (nieprzeszkadza mi to).
Napisano 7 Luty 200520 l prosze ;) tylko sie nie przestrasz rozmiarów i poczekaj az wszycho wczyta :P http://www.metagames-fr.com/forum/liremessage.php?msg=99881
Napisano 7 Luty 200520 l mała wskazowka: daj podwojny ekran...jeden warstwa z teksturka gry w glebi..a druga szklana...niemal calkowicie przezroczytka z koloru czarnego... troche wyzej niz poprzednia... mysle ze efekt bedzie ciekawy ...:D hindus: bedziesz jezcze raz musial mnie polubic.. :D :D :D
Napisano 7 Luty 200520 l Autor Eee... sam niewiem co z tym teraz zrobić. Jak widać jestem cienki z lighting and texturing. Chyba zostane przy zwykłym skylight'cie.
Napisano 7 Luty 200520 l nie mozesz tego tak zostawic...to byla by praca na marne, bo niby modelik dobry, ale wiele mu brakuje... powiedz jaki masz problem z texturka lub lighting'iem ? a moze ktos z nas (forumwiczow) bedzie w stanie ci pomoc :D Pozdrowienia
Napisano 7 Luty 200520 l Autor Zrobiłem jak mówiłeś(czarna szybka) zmieniłem render na mental ray i włączyłem final gather. W scenie mam Jedno światło skylight i jedno omni. Niemam zielonego pojęcia jak zrobić materiał na konsole a tym bardziej jak oświetlić scene. Narazie mam tyle problemów:D
Napisano 7 Luty 200520 l zmieniłem render na mental ray i włączyłem final render. eee nie bardzo rozumiem to z czego wkoncu korzystales z mental ray'a czy fR ?? po za tym ta szybka sie nie odblaskuje... na dodatek moim zdaniem powinienes wywalic skylight i omni...a zamiast tego dodac dwa spot light (z cieniami oczywiscie :) ) i do tego global illumination...
Napisano 7 Luty 200520 l Autor Heh miałem napisać final gather a wyszło final render(zadługo już przy maxie siedze). Spróbuje tak jak mówisz.
Napisano 8 Luty 200520 l ha przezprzypadek na ten watek wlazlem i co widze w podpisie Shuyin "Miasto Dabrowa Tarnowska" ale ten swiat maly :P ja tez z dt jestem.... co do modelu posiedzisz pouczysz sie i powinno cos z tego byc :P
Napisano 9 Luty 200520 l Autor Mały update. Dodałem materiały i jako takie oświetlenie. Myślę że jest lepiej ale jeszcze nie jest tak jak ma być. Ps.Wiem że zaciemna szybka ale niechciało mi się juz tego poprawiać:)
Napisano 9 Luty 200520 l za ciemno :( postaraj sie dac jasniejszy shaderek a i powiedz czy masz jakis konkretny render typu vray etc ?
Napisano 9 Luty 200520 l po pierwsze - to zależy jakiego ma maxa :P bo mental został zapodany od max'a6 wzwyż , po drugie - dla mnie nie jest bo to kiszka :P
Napisano 9 Luty 200520 l Zrobiłem jak mówiłeś(czarna szybka) zmieniłem render na mental ray i włączyłem final gather. W scenie mam Jedno światło skylight i jedno omni. nie czytasz hindu postow, shuiyn poszukaj na evermotion tutkow i przykladow:)
Napisano 9 Luty 200520 l Autor Pracuje na maxie 7 który przed chwilą sie posypał i jeśli nie uda się go postawić na nogi to czeka mnie format systemu. Narazie w scenie mam kilka świateł omni. Próbowałem GI ale takie bugi powstawały ze narazie dałem sobie spokój. Tomek - Cały czas siedze na evermotion i to studiuje, może cos z tego wyjdzie. Dzęki za komentarze. ====Edit=== Jestem już po formacie i wrzucam rendera z mocniejszyi światłami. PS.Jeśli ktoś ma jakieś linki do tutoriali o mental ray to byłbym dzwięczny:) gdyby je wrzucił do posta albo wysłał mi na gg. PS2. Uprzedzając pytania czy niemógłbym poprostu użyć vray'a. Niemógłbym bo niemam skąd go wytrzasnać a wersje demo już wyeksploatowałem.