Napisano 9 Luty 200520 l Podjalem ten temat na tym podforum bo to czesty problem chyba przy modelowaniu landscapeu. Ogolnie mam podklad z poziomicami w autocadzie, poziomice maja w autocadzie zadana swoja rzeczywista wysokosc i teraz chce z tego w maxie wygenerowac jakos sprytnie landscape. nie musi byc miekki moze byc plasterkowy taki. Tylko prosze nie piszcie mi ze mam recznie polilinie zamykac i ekstrudowac 3d maxie :(
Napisano 9 Luty 200520 l Witam. Jeżeli masz gotowe polilinie z już nadanymi wysokościami w CADzie to sprawa jest w sumie z głowy. Nie szkodzi że są niepozamykane, wystarczy to importować do maxa. Zaznaczyć tylko że ma łączyć wszystkie obiekty z jednego layera przy imporcie ( bo muszą być na jednym) Zaznaczyć i wcisnąć terrain (Compound Objects - koło Booleana) I gotowe. A niżej w zakładce Form masz opcje Graded Solid ( gładka powierzchnia) i Layered jak to określiłeś plasterki. Powinno piknie działać. ; )
Napisano 10 Luty 200520 l Autor Wielkie dzieki Mothman. Mialem problem bo slyszalem o tej opcji ale moj nie w 100% legalny max nie mial pliku help:) Jeszcze raz dzieki