Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam tutaj taki telefonik.

Właściwie to moge sie wstydzic wynikow bo kosZtowal mnie jakies 8 godz lusznej opracy z przerwami - w sumie wyszloby 4godz ni liczac renderow. IMVHO nie jest on jeszcze skonczony wiec czekam na pomoc i komentarze. Mialem duze problemy z bugami ale juz je rozwiazalem robiac telefon od nowa :D :P.

Kabelek napewno jeszcze zmienie.

max 6 + scanline :D skylight i light tracer

PS. rendery sa fatalne bo robione naszybko.

PS2.(:P)Apdejtow za predko sie nie spodziewajcie bo jestem na feriach i dopiero w niedziele jestem w chacie

telefon37qr.jpg

telefon45jf.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nom, całkiem fajny telefonik. Może jednak spróbuj z tym kręconym kablem efekt będzie o wiele lepszy, no i może meshsmootha (jest? może, nie widzę:D).Aha i daj białą podłogę, będzie łatwiej oceniać. Powodzenia, pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

nie ma ms ale sprobuje :D. MS zrobi przy koncowej wersji bo na razie nie ma co dobijac mojego skanline :D

EDIT:

@RAMINEZ-Textur jak na razie nie ma :P są tylko kolory dlatego nie ma cyferek ;]

Napisano
  • Autor

No niech mi ktos odpowie!!!!!!!!!!!!!

@raminez - nie kasuj postów bo ja ci odpowiadam a ty teraz skasowales posta zeby co? :|...

Napisano

Posiedź jeszcze nad tym. Popracuj nad materiałami światłem i zrób jaką choćby prosta scenę. Jak już renderujesz na plane to daj go białego, a nie w szachownice. Kabel zdecydowanie do porawwy. Zrób cyferki na klawiszach. Może pokaż też siatkę.

Napisano

hmmm ja bym popracował nad kabelkiem ;) zrób go z spline'a i włącz opcje renderable czy jakos tak , i wymien texturke podłoża, a tak modelik jest spoko.

Napisano
  • Autor

ten kabelek to JEST spline. A wie ktos jakby zrobic spiralny kabelek?? (taki taki kręcony )

Napisano

spróbuj zrobić sprężyne co ma być kablem nałóż na nią path deform(lepiej ten z gwiazdką w nazwie) i nacisnąć pick line no i tego line a reszta to zabawa z parametrami aha naciśnij move to spiline(czy jakoś tak) i powinno być dobrze.

pozdro

Napisano

spróbuj zrobić sprężyne co ma być kablem nałóż na nią path deform(lepiej ten z gwiazdką w nazwie) i nacisnąć pick line no i tego line a reszta to zabawa z parametrami aha naciśnij move to spiline(czy jakoś tak) i powinno być dobrze.

pozdro

Napisano
  • Autor

@spike - dzieki wielkie!! - już działa oto rednerek z poprawioną prezentacja i nowym kabelkiem :

telefon54tz.jpg

Napisano

ten kabel nie powinien byc caly poskrecany i jakos smiesznie ci on wyszedl

probuj dalej teksturowac i jakos jeszcze ta sluchawka mi nie pasuje

...pozdro...

Napisano
  • Autor

jakto nie powinien byc caly pokręcony? Ja mam caly - serio. Chyba ze chodzi Ci o to ze

na samytm koncu jak laczy sie z telefonem to ma chodzic jako normalny, al tego prostego jest moze 0,5cm na 60cm...

Jeszcze jedno - nigdy nie probowalem texturowac "bardziej profesjonalnie" wiec ma ktos jakies dooobre tutki (na texturki) oprócz 3dtotal?

Napisano

Ale w sumie co to jest do teksturowania ?

Dasz mapowanie planarne na przyciski i tyle. Ew na te gorna czesc z numerami telefonow :)