Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem ktory w moim przypadku sie juz powtarza. Moje rendery posiadaja dziwne rozmycia, mysle ze to wina tekstur ale nie potrafie dojsc dokladnie czego :( zobaczcie sami na dole, pozatym mam ogormny problem ze sniezeniem tych tekstur:( i to nie jest wina bumpa prawdopodobnie:( z gory dziekuje i pozdawiam:)

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nigdy na oczy brazila nie widziałem ale z tego co widzę jest to optymalizacja antyaliasingu. Chodzi tu o to że im mniejszy jest kontrast między nachodzącymi na siebie obiektami tym gorzej będzie wyglądać krawędź między nimi (ogólnie rzecz ujmując) . Jak w większości tego typu przypadkach trzeba poszukać wartości minimalnych i maksymalnych dla samplingu. Te pierwsze (minimalne) trzeba zwiększyć.

Tak mi się wydaje...

Napisano

a w innych renderach jest tak samo?? myśle że może być to coś związane z antialiasingiem ale nie jestem pewien spróbuj bez aa

Edit:

Batou byliśmy równi:)

Napisano
  • Autor

niestety nic z tego:( to nic nie daje probowalem roznych ustawien:( tez myslalem ze to to na poczatku ale niestety nie:( kurcze dziwny problem to jest:(

Napisano

wiesz może i jest to pomysł absurdalny ale wyexportuj to do siatki i importuj w nowym pliku bez ustawień rendera i materiałów poprostu czysta siatka i wtedy render jeśli si.e nie myle to będzie wszystko cacy

Napisano
  • Autor

tez niestety nic nie dalo a to ropmzycie i sniezenie zdarzalo mi sie tez w innych scenach nawet jak otworzylem to w 3d max 7 to tez bylo to samo :(