Xagoth Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże... Więc tak, mam problem z Firewallem. Problem jest taki. Mam internet,a odemnie idzie kabel do brata przez sieciówkę. Wszystko działa wporzo, ale mam problem, bo brat nie może wysyłąć e-mail`i. Wiem, że w zaawansowanych ustawieniach powinno być coś takiego jak udostępnienie servera SMTP (czyli tego od wysyłania maili). Jak ktoś zna się na rzeczy, to proszę o pomoc. Najlepiej na GG, chociaż można też posta napisać :P
mirach Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 Edit: Mam tego firewalla w domku, jak tam dzisiaj dojde to sprawdze, moze bede mogl pomoc
Xagoth Napisano 23 Luty 2005 Autor Napisano 23 Luty 2005 Dzienx mirach, mam nadzieję że coś znajdziesz. btw, jak masz angielską wersję to mała podpowiedz. XD TOOLS>ADVANCED RULES> i zrobiłem tam tak, żeby mój brat mógł używać WSZYSTKICH portów i protokołów, tak że nie wiem co jest źle :/ Niby powinien mieć wszystko, no ale jednak :/
mirach Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 Kurcze, przejzalem to, i jesli do tego moowisz ze udostepniles wszystko to powinno na 100% dzialac. A moze to jest problem programu pocztowego ? Z czego brat kozysta ?
Xagoth Napisano 23 Luty 2005 Autor Napisano 23 Luty 2005 Jakakolwiek poczta :D Czy to interia, WP, O2, nigdy nie działa :/ Póki co brat poszukuje rozwiązania u naszego DOSTAWCY INTERNETU (i nie chodzi tu o Neostradę, czy Chello, bo radiówę mamy XD )
mirach Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 Znaczy sie sprawdzanie poczty przez przegladarke www nie dziala ? a inne uslugi www dzialaja ?
Xagoth Napisano 26 Luty 2005 Autor Napisano 26 Luty 2005 Sorki że tak późno odpisuję. Tak wszystko działa poza pocztą. Coraz bardziej jestem przekonany do tego, że to nie jest wina Firewalla, tylko protokołu SMTP, znaczy się tego, że coś jest z siecią LAN...
Rekomendowane odpowiedzi