Napisano 29 Kwiecień 200321 l Chciałbym się zapytać jakiego mam Rendenera użyć albo jakich paramertów użyć (Scanline Renderer) aby kolor, które są ustawione na moich przedmiotach były taki jakie mają być. Weźmy RGB (255,153,0 - pomarańcz) żeby wyszła mi pomarańcz, a nie zgniła pomarańcz (nie wiem jak to nazwać). Miałem tego posta napisać w Renderery, ale za bardzo nie wiedziałem w którym, więc piszę to tu. Proszę o jakie kolwiek wskazówki. Z góry dzięki. Pozdrawiam. [hmmm]
Napisano 29 Kwiecień 200321 l nie do końca mogę zrozumieć o co ci chodzi dokładnie? Jeżeli kolor ci nie odpowiada zmodyfikuj to odpowiednią teksturą.Ewentualnie jeżeli chodzi ci o to ,że kolor w \"material editor\" jest troszkę inny niż na renderze to próbuj zmodyfikować to odpowiednim oświetleniem. Jeżeli to o to chodzi?? Jeżeli nie to wytłumacz jaśniej. Pozdrawiam:)
Napisano 29 Kwiecień 200321 l Kolor zalezy nie tylko od materialu, ale tez od oswietlenia - to moze byc powod, ze wychodzi nie taki kolor, jak ustawiles.