Generał Tatarin Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 W książce "3d max 6 skuteczne rozwiązania" (3d max 6 kiler tips) jest przepis jak za pomocą metal ray uzyskać efekt konturów, tylko że wyskoczył mi error: MSG 0.0 warn : h:\g.EPS: Image format not supported by mental ray. Will pass the image as raw data (slower and more memory consuming). MSG 0.0 error: Image file "h:\g.EPS" is not supported by mental ray nor 3dsmax. (włączyłem opcje kontury w maxie, następnie w Control Otput\Contrul PS (contur) ustawiłem Filename na "h:\g.EPS" (tak jak w książce) następnie na obiekcie ustawiłem materiał mental ray\contrur\combi(contur) (tu książka dokładnie nie precyzowała, tylko "materiały modułu mental ray z mapowaniem kanału Contur) Co robię źle? A może są jakieś inne sposoby (pluginy) aby zrobić "kreskówkową" scenę albo animacje? (W niektórych filmach animowanych (np Clone Wars) miejscami stosuje się grafikę 3d)
Tomek Kosiorek Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 no nie wiemale ten error dotyczy formatu pliku-eps nieprzyswaja
Generał Tatarin Napisano 26 Luty 2005 Autor Napisano 26 Luty 2005 To akurtat się sam domyśliłem szerloku :) ps Udało mi się coś takiego zrobić za pomocą Link 'n' Paint,
Tomek Kosiorek Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 no to dobrze bo caly proces jaki tu przedstawiales byl co najmniej dziwny-faktycznie killer ten tips:)
Rekomendowane odpowiedzi