LHT Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 Witam Brazilowców Jak byście zrobili materiał na firankę, tak aby fotonki ładnie sie przez nią przebijały.
David14 Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 no właśnie też szukam takiego tematu na tutkach
mirach Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 Mozesz sprobowac pierw policzyc i zcashowac photony bez firanki, pozniej wlaczyc firanki a obliczenia photonow wgrac ze wczesniej zcachowanego i zapisanego pliku.
LHT Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 masz racje i wiem o tym ale chodzi mi o piękne przeświecanie materiału firanki. Światło przenikajace przez firanke zostaje przecież rozproszone (nie)znacznie i sama firanka zdaje się "świecić" oraz rzuca cień. Szukam dobrego rozwiązania tego problemu już z pół roku i raczej niewiele znalazłem, a mam nature człowieka szczegółowego na ile pozwalają moje możliwości i takie pierdółki dają mi wyjątkową satysfakcję :-)
domel31 Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 to ja mam pytanie jak zrobic takowa firanke :] w jak najprostrzy sposob ale zeby wygladala bardzo elegancko :]
mirach Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 To photony nie wiem czy photony zadzialaja do tego. W kazdym razie musisz sie posluzyc mateiralem z SSS ( Sub Surface Scattering ) i dobrze mu ustawic grubosc, sam za bardzo sie nim nie bawilem, ale wiem ze material musi miec zaznaczone 2 sided zeby SSS dzialalo.
LHT Napisano 8 Marzec 2005 Autor Napisano 8 Marzec 2005 wzmianka o 2sided była bardzo pomocna, jak dotąd nie wpadłem na to :-) Dziękuje i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi