Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

WItam od niedawna proboje zglebic tajniki 3dmaxa. I mam wiele problemow z tym programem wiec moze jacys doswiadczeni rysownicy udziela mi pomocy:

1 mam 3d maxa 7 w wersji trial wykonuje tutki odwas ze stronki (jeden wykonalem do konca) bo przewaznie staje w momencie texturowania albo oswietlen czy to wina wersji tzn max6 jest lepszy od 7 czy jak ??

2 nieraz sie zdarza ze jak cos wycinam (boleanem ) zalozmy 3 boxy wycinam pierwsz i jets dobre wycianm drugi tez jest dobrze a trzeci wszystko piepszy wwycinajac swoje wymiary i przy okazji znika mi czesc rysunku wiec czego jest to wina ??

3 kolejny problem to segmenty tworze boxa z np segmentami 5 na dlugosc szerokosc i wysokosc modeluje sobie i okazuje sie ze przydaly by mi sie z 2 segmenty na wysokosc wiec czy mozna je dodac czy dodanie ich nie zniszczy tego co wymodelowalem i jestlis sie da to jak

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 696
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Napisano

ja siedze w max 6, wiec na pierwsze 2 pytania ci nie odpowiem, lecz aby dodac sobie jeszcze 2 segmenty mozesz albo uzyc 'slice plain' (bo zakladam ze jest to editable mesh/poly) lub, jesli wydluzenie nie przeszkodzi zbytnio ;) to 2x 'extrude' na gorne polygony