Napisano 11 Marzec 200520 l Witam, Z tego co zauwazylem to V-Ray ma duze problemy z miejscami slabo oswietlonymi. Powstaja tam bardzo mocno widoczne plamy. Probowalem na roznych algorytmach (nie wiem czy wszystkie kombinacje wyprobowalem) i nic to nie zmienia. Podkrecalem jakosc na maxa i jedyna zmiana to ze palmy sa mniejsze ale i tak bardzo wyrazne. Zwiekszajac natezenie swiatla plamy staja sie co raz mniej widoczne. Problem rozwiazalem nieco zwiekszajac wlasnie moc swiatla i zmniejszajac receive GI dla wszystkich obiektow, ale ostateczny efekt nie jest dokladnie taki jak bym chcial. Poza tym wprowadza to pewne zamieszanie w scenie. Czy ktos z was wie jak rozwiazac problem slabego oswietlenia ? Z gory dzieki i pozdrawiam
Napisano 11 Marzec 200520 l a daj jakiegos screena, mialem takie granule ze swiatel vrajowych o sporej powierzchni (mocno rozproszone swiatlo), pomoglo zwiekszenie subdiv dla lampy
Napisano 11 Marzec 200520 l hmm ciekawe... screen poprosze :) ...moze ustawienia jakies tez... albo najlepiej to cala scene odrazu :)
Napisano 13 Marzec 200520 l Autor wrzuce pod koniec tygodnia bo mam to w robocie a akurat mam ulop :D Pozdrawiam