tomeg Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 efekt -goracego unoszacego sie powietrza.jak zrobic cos takiego? jakies pomysły, tutoriale bardzo chetnie widziane.szukałem ale znalazłem bardzo lakoniczne watki. nie wiem czy watek umiesciłem w dobrym miejscu jesli nie to sorry
Marcin Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 daj przed kamerą plane ... z refract ... do kanali bump daj zanimowana mape jakąś ... tak zeby twozyla takie wyblurowane smugi i wszystko ... ;] jak chcesz ten efekt w odpowiednim miejscu to ustaw sobie ten plane gdzies tam w scenie i tez tak samo ;]
tomeg Napisano 19 Marzec 2005 Autor Napisano 19 Marzec 2005 mozesz mi przyblizyc co masz na mysli "plane z refract".?
Marcin Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 no obiekt "plane" pojedynczy polygon ... taka aby tylko scianka byla a refract to mapa przeźroczystosci ...
AGmakonts Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 można także particle'ami ale to jest większa zabawa
Reanimator Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 Ja bym probowal zrobic to w sofcie do kompozycji. Nie wiem czy sie da, ale probowalbym ;)
Mruczek Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 Możesz to też załatwić pluginem bodajże Fractal Flow czy coś w tym stylu. Bardzo przydatna wtyczka do takich bajerów jak gorące powietrze
Rekomendowane odpowiedzi