Skocz do zawartości

Refine i Insert?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Kreska_
Napisano

insertem wstawiasz wierzcholki z jednoczesna edycja krzywej (klikasz w miejscu gdzie chcesz wstawic a pozniej przeciagasz) a refine po prostu wstawiasz bez wplywy na ksztalt krzywej.

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

a czy mozna jakims sposobem narzucic, zeby tworzac odcinki splajnow funkcja REFINE CONNECT, ich wezly byly typu CORNER ? Zawsze sa to krzywe z wezlami SMOTH, wiec zaznaczam calosc i konwertuje na CORNER - czy mazna jakos od razu miec wezly typu CORNER ?

To pytanko raczej z lenistwa, ale moze sie da?

pozdr

Gość _Kreska_
Napisano

a to chyba juz wyzsza szkola jazdy;), tak naprawde to nie wiem czy tak sie da. Bo chyba rodzaj wezla zalezy od wezlow pomiedzy ktore go wstawiasz, ale pewny na 100% to nie jestem

Napisano

hehe no wlasnie nie zalezy od wezla - ja uzywam w 99% wezlow CORNER wiec jak wstawiam nowe linie przez REFINE CONNECT to zawsze te nowe linie maja wezlu SMOTH - widac tak chcieli programisci, ale jak juz pisalem - to pytanko bardziej z lenistwa :)

dzieki

pozdr

Gość _Kreska_
Napisano

no prosze, a u mnie jak mam linie z wezlami corner to wstawia mi cornera, zawsze:)

Napisano

Hehe dzieki Kreska :) Ja tez juz sobie z tym poradzilem - problem zupelnie banalny bo wystarczy w tab panelu wlaczyc LINEAR (pod przyciskiem REFINE)

A nie zawsze tam zagladam bo wlaczam refine z Quada :)

pozdr