Napisano 8 Maj 200321 l insertem wstawiasz wierzcholki z jednoczesna edycja krzywej (klikasz w miejscu gdzie chcesz wstawic a pozniej przeciagasz) a refine po prostu wstawiasz bez wplywy na ksztalt krzywej.
Napisano 8 Maj 200321 l a czy mozna jakims sposobem narzucic, zeby tworzac odcinki splajnow funkcja REFINE CONNECT, ich wezly byly typu CORNER ? Zawsze sa to krzywe z wezlami SMOTH, wiec zaznaczam calosc i konwertuje na CORNER - czy mazna jakos od razu miec wezly typu CORNER ? To pytanko raczej z lenistwa, ale moze sie da? pozdr
Napisano 8 Maj 200321 l a to chyba juz wyzsza szkola jazdy;), tak naprawde to nie wiem czy tak sie da. Bo chyba rodzaj wezla zalezy od wezlow pomiedzy ktore go wstawiasz, ale pewny na 100% to nie jestem
Napisano 8 Maj 200321 l hehe no wlasnie nie zalezy od wezla - ja uzywam w 99% wezlow CORNER wiec jak wstawiam nowe linie przez REFINE CONNECT to zawsze te nowe linie maja wezlu SMOTH - widac tak chcieli programisci, ale jak juz pisalem - to pytanko bardziej z lenistwa :) dzieki pozdr
Napisano 8 Maj 200321 l no prosze, a u mnie jak mam linie z wezlami corner to wstawia mi cornera, zawsze:)
Napisano 9 Maj 200321 l Hehe dzieki Kreska :) Ja tez juz sobie z tym poradzilem - problem zupelnie banalny bo wystarczy w tab panelu wlaczyc LINEAR (pod przyciskiem REFINE) A nie zawsze tam zagladam bo wlaczam refine z Quada :) pozdr